Пиріг рикотник з грушею

Як зробити смачний Пиріг рикотник з грушею рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

✅ Борошно – 200гр
✅ Сік 1/2 лимона
✅ масло вершкове – 150г
✅ Цукор – 80 гр
✅ Яйце – 1шт
✅ Цедра 1 лимона
✅ кориця за смаком
✅ Рікотта – 250гр
✅ Розпушувач – 10 гр
✅ цукор – 50гр
✅ Груша – 2-4 шт

Пиріг рикотник з грушею покроковий рецепт

1. Груші нарізаємо тоненькими скибочками. Форму для запікання застеляємо пергаментним папером. Присыхаем дно форми цукром (краще тростинним) зверху викладаємо грушу, потім знову присипаємо цукром і за бажанням корицею. готуємо тісто – змішуємо розм’якшене вершкове масло і сахар.

2. Додаємо яйце, перемішуємо, потім додамо рікотта та інші інгредієнти: розпушувач, лимонний сік, лимонну цедру, борошно. Замішуємо тісто. Тісто викладаємо на грушу і разравниваем.

3. Краще це робити мокрою лопаткою або ложкою. Випікаємо «Рикотник» в заздалегідь розігрітій духовці при 180С 35-40 хвилин. Даємо трохи охолонути і виймаємо з форми, так що б груші виявилися сверху.

Відео рецепт 👇