Апельсиновий кекс з манкою в духовці

Як зробити смачний домашній апельсиновий кекс з манкою в духовці рецепт.

Інгредієнти

на форму 23×11см:
Яйця – 2шт.
Борошно – 145гр
Манна крупа – 25гр
Цукор – 110гр
Сіль – щіпка
Сметана – 75гр
Слив. масло – 100г
Розпушувач – 1ч.л.
Сода – щіпка (за бажанням)
1 великий Апельсин

Апельсиновий кекс з манкою в духовці покроковий рецепт

1. В одну миску скласти м’яке масло, цедру апельсина, цукор і розім’яти виделкою, потім збити міксером до пишноти і однорідності. ⠀ Додати яйця по 1шт., щоразу збиваючи 30 секунд після додавання + щіпка солі в кінці збивання. Додати сметану і манну крупу (манку можна замочити сметаною на за 30 хвилин до готування), збити міксером. ⠀

2. Просіяти борошно, розпушувач і в кілька прийомів додати в масляну суміш, збити міксером до однорідності. ⠀ Форму змастити злив. маслом, присипати борошном, струсити надлишки. Перекласти тісто у форму, зверху кекс можна прикрасити сухофруктами, горіхами (за бажанням). ⠀

3. Запікати в попередньо розігрітій духовці до 180°С орієнтовно 30-35 хвилин. Дістати готовий кекс і відразу у формі густо наколоти його шпажкою по всій площі, полити апельсиновим соком, дати настоятися і охолонути. Дістати з форми і прикрасити за бажанням цукровою пудрою, або шоколадними разводами.

Відео рецепт 👇