Маковий краффин вологий з соковитою начинкою

Дуже смачний маковий краффин вологий з соковитою начинкою простий рецепт.

Інгредієнти

на 2 форми 11-12см

➡️Тепле молоко – 100 мл
➡️Яйця – 2 шт.
➡️Цукор – 70 г
➡️Ванільний цукор – 10 гр
➡️Дріжджі – 9г
➡️Розм’якшене вершкове масло -30 гр
➡️Сіль – 1/4 ч. л.
➡️Борошно – 340-350 гр

Рослинна олія змастити руки, щоб вимісити тісто

Макова начинка:
➡️Мак – 200 гр
➡️Цукор – 70 гр
➡️Яєчний білок
➡️Молоко – 200 мл
➡️Вершкове масло – 60 гр. ( по 30 гр на кожен паска )
➡️Мед змастити зверху гарячий краффин

Маковий краффин вологий з соковитою начинкою покроковий рецепт

1. ✅Опара: тепле молоко, дріжджі, 1ст.л цукру із загальної маси і 2 ст. л борошна із загальної маси перемішати, накрити харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 20 хвилин
✅ Для макової начинки: З’єднуємо мак я його попередньо промила ,молоко , цукор
ставимо на вогонь і уварюємо до повного випаровування рідини приблизно 20-25 хвилин
2. ✅ Перекладаємо в чашу блендера і подрібнюємо близько 3 хвилин
✅ В остигнула начинку додаємо яєчний білок і добре перемішуємо начинка готова
✅ В окремій мисці змішуємо яйця, цукор , ванільний цукор, сіль, розм’якшене вершкове масло
✅ Додаємо піднялася опару , перемішуємо
✅ Частинами всипаємо борошно у мене пішло 340 р
✅ Не забийте тісто борошном

3. ✅ Руки змочити олією і вимісити тісто 5-10 хвилин
✅ Розділити навпіл по 300 р
✅ Стіл припылить борошном і розкачати тонкий пласт
✅Змастити розм’якшеним вершковим маслом
✅Викласти половину макової начинки
4. ✅Згорнути в рулетик краї защипуємо
✅Розрізаємо навпіл не до кінця
✅Звертаємо як показано на відео
✅ Викладаємо у форму Накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в тепле місце на 40 хвилин
Підстеліть під формочки фольгу або пергамент

5. Буде виділятися вершкове масло щоб не горіло дно
✅ Відправляємо в розігріту духовку при 180° на 30 -35 хвилин
На готовність перевіряйте шпажкою
✅ Гарячі паски змастити рідким медом і дати відпочити близько години , зверху накрити стіл просочилися і стали м’які 😍

Відео рецепт 👇