Класичний ванільний бісквіт

У його складі всього три інгредієнта – яйця, цукор і борошно. Можна додати ще і розпушувач (10 гр). Як приготувати Класичний ванільний бісквіт рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

🥚5 яєць
🍚125 гр цукру
🍚150 гр борошна
📍Форма 18-19 див.
(Додайте за бажанням ванільний цукор/ ванільний екстракт, ми випікаємо без, так як любимо чистий смак бісквіта 🥰)

Класичний ванільний бісквіт покроковий рецепт

1. Яйця поділяємо на жовтки і білки. Половину цукру збиваємо з жовтками, а половину з білками. Посуд для забивання білків повинна бути чистою і сухою, білки збиваємо до міцних пік. Жовтки збиваємо з цукром, поки не вийде біла, гладка і густа маса. Поступово вводимо жовтки в білки. Акуратно обертаючими рухами знизу вверх.
2. Далі вводимо борошно і розпушувач (якщо готуємо з ним) Обов’язково просіваємо! Вводимо сухі інгредієнти дуже акуратно, вмішуємо обертаючими рухами знизу вгору в 3 прийоми. *Якщо у вас є потужний стаціонарний міксер, можна спробувати збивати відразу цілі яйця з цукром до збільшення в об’ємі в 2,5-3 рази, на це може піти від 10 хвилин і більше, все залежить від потужності та кількості взбиваемых яиц.
3. ТЕМПЕРАТУРА ВИПІЧКИ. Випікаємо при 150-170 градусах приблизно 30-35 хвилин в добре розігрітій духовці. Режим верх-низ – ми печемо при 160 градусах. При конвекції – при 150 градусах. Орієнтуйтеся на свою духовку☝️ і перевіряйте готовність шпажкой.
4. Перші 20-30 хвилин випікання духовку не відкриваємо! Якщо поставити занадто високу температуру – бісквіт може швидко схопитися зверху, запечся, так і не встигнувши піднятися. Також при занадто високій температурі з’являється висока шапочка у бісквіта, якщо у вас так – пробуйте знижувати температуру. Готовий бісквіт загорнути в харчову плівку і дати йому відстоятися перед складанням 5-6 годин, краще ночь.

5. За цей час сам бісквіт стане соковитіше, а різати його буде простіше. ЗБЕРІГАННЯ. Зберігаємо бісквіти в щільно загорнутої харчовій плівці в холодильнику до 5 днів, при кімнатній температурі 2-3 дні, у морозильній камері до 2 місяців (не забудьте в такому випадку прикріпити бірку з датою випічки).

Відео рецепт 👇