Торт медовий з чорносливом і грецькими горіхами

Як зробити смачний домашній Торт медовий з чорносливом і грецькими горіхами рецепт простий ❤️ ОБОЖНЮЮ! Готуємо на раз два! Самий зимовий/затишний і новорічний🎄 Ніжний. З приємною кислинкою, не нудотний. Найголовніше – готувати його так швидко і просто, що Вам він точно сподобається. Корж готувати 10 хвилин і випікати ще хвилин 15. За цей час підготувати крем, начинку і форму, щоб вона вийшла максимально красивою, збирайте торт у мисці (докладніше на відео в «каруселі» процес приготування і рецепт тортика)👉👉👉 А, щоб верхній сметанний крем був густим і пухнастим використовуємо кілька моїх простих порад👌

Інгредієнти

Медовий корж
Мед гречаний 130г
Борошно пшеничне 260г
Цукор 80 г
Сіль 1г
Ванільний цукор-10г
Масло вершкове 180г
Сода 2г
Яйце куряче 120г
розпушувач 10 р

Крем всередині
Сметана 20% 400г
Ванільний цукор-10г
Цукрова пудра 70г (або за смаком)

Начинка:
Волоські горіхи 100г
Чорнослив 100г
Волоські горіхи помити, просушити, злегка обсмажити і порізати ножем
Чорнослив помити, просушити, крупно порізати.

Крем зверху
Сметана 20% 380г
Цукрова пудра 50г (або за смаком, якщо хочеться солодше)
Ваніль в будь-якому вигляді

Торт медовий з чорносливом і грецькими горіхами покроковий рецепт

1. Медовий корж.
У мисці з’єднати масло, мед. цукор, сіль і ваніль, ставимо на водяну баню і готуємо, поки масло повністю нс розчиниться. Додаємо соду і жовтки, готуємо, помішуючи, маса повинна збільшитися в 2-3 рази і побіліти. Білки збиваємо в пишну масу. Додаємо в медову суміш поступово борошно і разрыхлитель.

2. У два прийоми вводимо білки. Деко застелити пергаментом, вилити на нього тісто, розрівняти і відправити у піч. Режим комбі 15хвилин, три останні хвилини з парою. Готовий корж охолодити, нарізаємо кубиками. З’єднуємо з внутрішнім сметанним кремом, горіхами і чорносливом. Миску, затягнути плівкою і викласти отриману масу щільно закрити верх плівкою , покласти дошку рівну зверху і прибрати на ніч у холодильник.

3. Крем всередині.
З’єднати інгредієнти венчиком.

4. Крем зверху.
Сметану треба «дати», щоб верхній крем вийшов щільним. Для цього: покласти В друшляк потрійний шар марлі, поставити на каструлю. На марлю викласти сметану, зверху закрити краями марлі і поставити в холодильник на кілька годин. Після сметану перекласти в миску, додати ваніль і сах. пудру, нанести крем на готовий торт. Прикрасити торт за бажанням. Можна полити темним шоколадом і посипати горішками або прикрасити «ялинками» з зефіру/крему або меренги.

Відео рецепт 👇