Профітролі з заварним кремом шоколадним соусом

Рецепт профітролей з заварним кремом шоколадним і шоколадним соусом 🍫 Ну о-о-о-дуже смачний десерт!

Інгредієнти

Профітролі
95 г борошна
75 г вершкового масла 82,5%
75 г води
75 г молока
4 г солі
7 г цукру
150-200 г яйця (3-4 шт)

Шоколадний заварний крем
250 г вершків 33%
80 г цукру
50 г жовтка
15 г кукурудзяного крохмалю
40 г темного шоколаду

Шоколадний соус
60 г вершків 33%
70 г темного шоколаду

Профітролі з заварним кремом шоколадним соусом і покроковий рецепт

1. Профітролі.
1. Прогріваємо до кипіння воду, молоко, масло, цукор і сіль.
2. Всипаємо все борошно разом, перемішуємо і готуємо до того моменту, коли тісто збереться в кому і утворюється борошняна плівка на дні сковороди.
3. Остуджуємо тісто, починаємо поступово додавати яйця, стежимо за консистенцією тесту – воно повинно спадати ледачим дзьобиком з лопатки
4. Відсаджуємо профітролі на перфорований або армований килимок, випікаємо при 160С протягом 30-35 минут.

2. Шоколадний заварний крем.
1. Нагріваємо вершки до пари.
2. Змішуємо цукор, жовтки і крохмаль до однорідності.
3. Виливаємо гарячі вершки на жовткову суміш, перемішуємо.
4. Повертаємо на вогонь, варимо до загустіння і закипання, постійно помішуючи.
5. Знімаємо з вогню, додаємо шоколад, ретельно перемешиваем.

3. Шоколадний соус.
1. Нагріваємо вершки за пара, виливаємо на шоколад, перемішуємо до однорідності

Відео рецепт 👇