Різдвяний штоллен класичний

Як смачно зробити Німецький різдвяний штоллен класичний простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

сухофрукти – 300 г (родзинки 40 г, журавлина 60 г, чорнослив 100 г, курага 100 г)
горіхи – 100 г (мигдаль 50 г, волоські 50 г)
коньяк – 100 г

Для тіста:
🔸вершкове масло 82.5% – 200 р
🔸цукор – 150 г
🔸яйця – 2 шт.
🔸лимон – 1 шт
🔸сир – 250 г
🔸борошно – 500 г
🔸розпушувач – 15 р
🔸сіль – щіпка

Різдвяний штоллен класичний покроковий рецепт

1. 1. Сухофрукти повинні бути м’які. Якщо вони занадто сухі, попередньо замочіть їх у гарячій воді. Курагу і чорнослив краще нарізати
2. Підготовлену суміш сухофруктів залити коньяком. Поставити в СВ піч на 2 хвилини на повну потужність. Після кришку не знімати, залишити настоюватися до повного охолодження
3. Горіхи не дрібно порубати

2. 4. Робимо тісто
До размягченному вершкового масла додати цукор. Перемішати міксером
5. По одному ввести яйця, кожне ретельно вмішуючи. Далі сир, цедру одного лимона, сік одного лимона і щіпку солі

3. 6. Борошно розділити на 300 м і 200 р. До 300 р додати розпушувач і в два етапи ввести в загальну масу. Замісити густе тісто
7. У тісто додати рубані горіхи і сухофрукти, перемішати
8. Борошно 200 г просіяти на килимок і вмішати в тісто
9. Тісто розділити навпіл. З кожної половинки сформувати штоллен

4. 10. Випікати в розігрітій до 160 градусів духовці приблизно 50 хвилин на середньому рівні. Я поставила низько, тому він у мене не підсмажився знизу
11. Готовий штоллен змастити вершковим маслом і рясно присипати цукровою пудрою
12. Ще теплим загорнути в пергаментний папір. Потім загорнути у фольгу. Покласти в пакет і прибрати в прохолодне місце але ніч, щоб він дозрів

Відео рецепт 👇