Йогуртовий торт з полуничною прошарком

Рецепт йогуртовий торт з полуничною прошарком. Торт виходить дуже легким, не жирним, повітряним і соковитим. Дуже смачно!

Інгредієнти

Діаметр 18 см

Для крему:
500 г густого полуничного йогурту (не питного)
200 г вершків 33%
15 г желатину
90 г холодної води
Цукор 60 г

Для полуничної прошарку:
300 г полуниці
50 г цукру

k.,jq ,bcrdbn

Йогуртовий торт з полуничною прошарком покроковий рецепт

1. 1. У сотейнику змішати полуницю з цукром, доведіть до кипіння і проваріть 1-2 хвилини. Ягоди пам’ятайте товкачем або виделкою. Перекласти в миску і остудити.
2. Желатин замочити в холодній волі і залишити набухати по інструкції.
3. Набряклий желатин розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі імпульсами по 10-15 секунд. Не кип’ятити! І прибрати остигати до кімнатної температури.
4. У чашу викласти йогурт і, постійно збиваючи, тонкою цівкою влити охолоджений желатин.
5. Вершки змішати з цукром, дати трохи постояти в холодильнику, щоб цукор розчинився і збити до м’яких піків (як підтануло морозиво)
6. Йогурт змішати з сливками.

2. Збірка торта:
1. Бісквіт викласти в кільце з ацетатної стрічкою. Зверху викласти 1/4 постигла ягідної начинки, просочуючи всю поверхню бісквіта.
2. Зверху викласти 1/4 частина крему і розрівняти.
3. Повторити всі шари. Закінчуємо верхній шар ягідної прошарком і кремом.
4. Торт прибрати в холодильник мінімум на 8 годин, краще на ніч
5. Детальне покрокове приготування є у мене в актуальних сториз в папці «Йогуртовий торт»

3. Нюанси:
1. Йогурт і вершки повинні бути холодними.
2. Торт нічим додатково не просочуємо, з цим бісквітом і начинкою він виходить дуже соковитий.
3. Торт можна збирати як у кільці, так і без кільця і ацетатної стрічки. Крем не тече, досить стабільний про сборке.

Відео рецепт 👇