Булочка дріжджова косичка з ягідною начинкою простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Молоко – 200 мл
Яйця – 3 шт
Цукор – 120 г
Сіль – 1/2 ч. л.
Масло – 100 г
Ванілін на кінчику ножа
Борошно – 500 г
Дріжджі – 7 р
Начинка:
Чорниця і брусниця – 300 г
Цукор за смаком
Крохмаль – 1 ст. л. з гіркою
Сироп
Вода – 50 мл
Цукор – 4 ст. л.
Шматочок лимона і крапля ягідного пюре (для кольору)
Булочка дріжджова косичка з ягідною начинкою покроковий рецепт
1. Борошно змішати з сухими дріжджами. Яйця, злегка, збити з цукром. Додати масло і сіль. Замісити тісто і залишити на 1-1,5 години в теплому месте.
2. Начинка: Прогріти до загустіння, пробити блендером.
3. Розкачати тісто, викласти начинку і вирівняти. Загорнути в рулет і розрізати на 2 частини. Перекрутити тісто в джгут. Перекласти у форму, на пергаментний папір. Залишити для вистоювання на 30-40 минут.
4. Випікати при 180 градусах 50-60 хвилин. Гарячу булку полити сиропом. Проварити 7-8 минут.
Відео рецепт 👇