Ледачий торт «Наполеон» з мандарином

Як зробити Ледачий торт «Наполеон» з мандарином рецепт простий 🍊 Без цукру, олії, готування тіста і заморочок! Тортик, який підкорив мене своєю простотою, ніжністю і неймовірним поєднанням смаку! Вразить вас, якщо приготуєте🤫

Інгредієнти

✔️КБЖУ на 100 гр: 115/4/2,5/18

▪️Лаваш (у мене був цільнозерновий кружечками) – 240 гр

Для заварного крему:
▪️3 жовтки
▪️400 мл молока
▪️Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
▪️Ванільний екстракт – 1 ч. л
▪️Сах/зам за смаком (у мене 5 гр ФитПарад 7)

Для мандаринового джему:
▪️Мандарини (вага без шкірки) – 300 гр
▪️Кукурудзяний крохмаль – 30 гр
▪️Лимонний сік – 1 ч. л
▪️Сах/зам за смаком (залежить від солодощі мандаринів) і щіпка кориці

Ледачий торт «Наполеон» з мандарином покроковий рецепт

1. Спочатку приготуйте крем. У сотейнику нагріти молоко до перших бульбашок, а в окремій мисці змішати жовтки, сах/зам, ваніль і крохмаль до однорідності. Постійно помішуючи масу, влити туди молоко і потім перелити назад в сотейник. Поставити на слабкий вогонь і варити крем до загустіння (після закипання 2-3 хвилини), безперервно помішуючи венчиком.
2. Накрити плівкою в контакт і в холод на кілька годин. ⠀ Для джему очистити мандарини, подрібнити блендером. Видалити плівки і прожилки, додати крохмаль, сах/заступник і лимонний сік, корицю, перемішати. Перемістити масу в сотейник і також варити на слабкому вогні до загусання, хвилин 5-10. Також остудити. ⠀
3. Готові кола лаваша підсушити на сухій сковороді з двох сторін (якщо у вас один шар лаваша, то виріжте кола за допомогою тарілки) ⠀ Зібрати «Наполеон», чергуючи шари: крем-джем-корж, крему не шкодуйте. Фінальний корж трохи змастити кремом і прибрати в холод на ніч. ⠀ Одним шматочком тут точно не зупинишся🤫 І вже точно ви не відразу зрозумієте, що тортик з лаваша!

Відео рецепт 👇