Ніжний шоколадний торт домашній

Як смачно зробити Ніжний шоколадний домашній торт простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Крем:
🌹Згущене молоко-150 гр
🌹Какао-10 гр
🌹Цукор-70 гр
🌹Кукурудзяний крохмаль-30 гр
🌹Вода-125 мл
🌹Вершкове масло-300 гр

Для коржа:
🌹Борошно-130 гр
🌹Яйця-6 шт
🌹Сіль-щіпка
🌹Цукор-165 гр
🌹Какао-40 гр
🌹Розпушувач-1,5 ч. лож

Для прикраси шоколадна глазур:
🌹Вершки 20%-20 мл
🌹Шоколад темний-20 гр

Просочення:
🌹Молоко+вершки (можна просто молоко)

Ніжний шоколадний торт домашній покроковий рецепт

1. Для прикраси шоколадна глазур:
Вершки нагріти і додати до них шоколад, добре перемішуємо. Це буде прикрасою торта.

2. Приготування крему:
Згущене молоко, какао, крохмаль, цукор, воду, добре перемішуємо, ставимо на плиту. Постійно перемішуємо, щоб не було грудочок. Маса вийде тягне схожа на іриску. Відкладемо убік для охолодження, накриємо плівкою. Вершкове масло добре взобьем міксером. Остиглу масу з’єднаємо з маслом , поступово вводимо і Збиваємо. Крем виходить повітряним і ніжним, збільшується в обсязі. Крем можна прибрати в холодильник на час, коли застигне, можна ще трохи збити миксером.

3. Приготування коржа:
Яйця взобьем до пишних піків поступово вводимо цукор, Збиваємо 10 хвилин. З’єднаємо какао, борошно, розпушувач і через сито вводимо до збитим яєць, акуратно перемішуємо, застелем пергаментом, масу добре розподілимо і випікаємо при температурі 180 градусів 15 хвилин. Готовий корж разрежем навпіл, краю зріжемо, І зберемо наш тортик.

Відео рецепт 👇