Хрустке кунжутне печиво

Як зробити Хрустке кунжутна печиво рецепт простий – це смачно, швидко і легко! ⁣⁣⠀Тонке, дуже хрустке, з горіховим ароматом, готується елементарно.⁣⁣⠀Якщо гості на порозі, то я раджу вам придивитися до цього рецепту.⁣⁣

Інгредієнти

60 гр м’якого вершкового масла⁣⁣⠀
100 гр цукру або цукрової пудри⁣⁣⠀
1 ч. л. ванілі (*)⁣⁣⠀
1 яйце⁣⁣⠀
30 мл соку лимона⁣⁣⠀
0,5 ч. л. розпушувача⁣⁣⠀
щіпка солі⁣⁣⠀
70 гр борошна⁣⁣⠀
150 гр кунжутного насіння (**)⁣⁣⠀
⏱ Час приготування 15-20 хвилин.⁣⁣⠀

Хрустке кунжутне печиво покроковий рецепт

1. В вершкове масло, додати цукор і розмішати вінчиком, вбити яйце і знову перемішати. ⁣⁣⠀ Додати сіль, розпушувач і сік лимона, злегка змішати до однорідності. ⁣⁣⠀ В отриману суміш частинами додати просіяне борошно, після чого всипати кунжут і ретельно перемішати.⁣⁣⠀

2. На застелений пергаментом деко, за допомогою двох чайних ложок, викласти невелику кількість тіста на відстані один від одного 3-5 см. При випіканні тісто сильно розтікається. На стандартний деко 12 штук.⁣⁣⠀
3. Випікати в попередньо розігрітій духовці 8, максимум 10 хвилин при температурі 200 градусів. Орієнтуйтеся на свій духова шафа, в будь-якому випадку далеко від нього не відходьте, стежте, щоб печиво не підгоріло, готується дійсно дуже швидко.⁣⁣⠀ Вийняти з духовки і дати повністю охолонути.⁣⁣⠀ ⁣⁣⠀

4. (*) – можна замінити на ванільний екстракт. (**) – для того, щоб отримати більш насичений горіховий смак, насіння кунжуту необхідно спочатку обсмажити на сухій сковороді до світло-коричневого кольору.⁣⁣⠀

Відео рецепт 👇