Класичний дріжджовий паска з кремом усередині

Класичний дріжджовий паска з кремом усередині рецепт простий і ідея як зробити його з начинкою.

Інгредієнти

200 мл. молока (вершків)
4 яйця
10 грам дріжджів швидкодіючих
180 гр. цукру
Ванілін за смаком
Цедра 1 лимона (апельсина)
100 гр. вершкового масла
660 гр. борошна
1/3 ч. л. солі
120 гр. ізюму (шоколадних крапель, цукатів і тд.
1 ч. л. куркуми для кольору

Для начинки на 1-2 паски:
100 гр. м’якого сиру
150 гр. сирного сиру
50 гр. шоколадних крапель

Класичний дріжджовий паска з кремом усередині покроковий рецепт

1. Робимо опару: змішуємо гаряче молоко, дріжджі, 3 ст. л. борошна, 1 ст. л. цукру, перемішати, накрити миску прибрати на 5-7 хв. вона почнеться підніматися, пінитися, значить дріжджі добрі, продовжуємо готувати. До опару додаємо яйця, цукор, перемішуємо лопаткою, потім додаємо розтоплене вершкове масло, цедру, ванілін і куркуму.

2. Замішуємо тісто насадкою гак, поступово додаючи просіяне борошно і сіль. Замішуємо тісто близько 5-7 хв. (воно ще досить липке, але не забивайте борошном, нехай піднімається). Додаємо начинку за бажанням, перемішуємо тісто. Прибираємо на годину – півтора підніматися в тепле місце, тісто має збільшитися в два раза.

3. Готуйте перемішуємо тісто, воно все ще липне до рук, руки трохи по припылите борошном. Розкладаємо тісто по формах на половину. Накриваємо форми плівкою, рушником і залишаємо підніматися ще хвилин на 30 хв. (тісто у формах збільшиться майже в 2 рази).
4. Духовку розігріваємо заздалегідь до 180 гр., я запікала на режимі конвекція (вентилятор). Паска 11 див. 30 хв. паска 13 див. 35 хв. Дістаємо, загортаємо у плівку і чекаємо поки охолоне, потім можна разрезать.

5. З вечора перед подачею паски вирізаємо зверху коло, знімемо шапочку (вона ще знадобиться) і беремо частину тіста, фаршируємо начинкою щільно, накриваємо шапочкою і покриваємо паска глазур’ю. Для любителів шоколаду можна зробити начинку з шоколадного муса або розтопленого шоколаду, він буде витікати при розрізі. ⠀

6. Поради: Час випічки завжди дуже індивідуально, можна зробити 1 пробний паска, щоб зрозуміти скільки часу знадобиться вашої духовке.

Відео рецепт 👇