Шоколадний торт Яблуко Зефір Кави

Зберігайте. Якщо любите шоколад, кава і зефір, вам сподобається цей рецепт.⠀ Як зробити Шоколадний торт Яблуко Зефір Кави рецепт простий.

Інгредієнти

1. Заздалегідь готуємо кавовий зефір (2 прошарку по 16 см + трошки зефирок до кави).⠀
Пюре яблучне – 125 гр.⠀
Кава розчинна – 1-2 ч. л.⠀
Цукор 200 гр в сироп + 100 гр в пюре,⠀
курячий Білок – 30 гр.⠀
Агар 900 – 4 гр.⠀
Вода – 80 гр.⠀

2. Бісквіт (18 см, 2 коржа).⠀
Яйця – 1 шт.⠀
Цукор – 150 гр.⠀
Масло рослинне – 50 гр.⠀
Борошно – 150 гр.⠀
Розпушувач – 8 гр.⠀
Какао – 40 гр.⠀
Кави-окріп – 150 гр.⠀

3. Крем.⠀
Сир сирний або вершковий – 400 гр,⠀
Вершки 33% – 130 гр,⠀
Кава розчинна – 1 ч. л.⠀
Цукрова пудра – 100 гр (+/- на свій смак),⠀
Шоколад темний/гіркий – 100 гр.⠀

Шоколадний торт Яблуко Зефір Кави покроковий рецепт

1. Яблучне пюре, білок, цукор, кава збиваємо до міцних піків: з низькій швидкості поступово переходимо на високі.⠀ ⠀ Паралельно готуємо сироп: агар з водою довести майже до закипения, ввести цукор.⠀ ⠀ Після закипання варити 3-4 хв. до «сопелькі» або 110 градусів.⠀ ⠀ Готового сиропу дати охолонути 1 хв. і на максимальній швидкості тонкою цівкою влити в збите пюре.⠀ ⠀ Для складання торта нам потрібні круглі зефірні заготовки. Тому, зефірну масу можна просто розрівняти ложкою на пергаменті, а потім вирізати заготовки, а можна відразу масу відсадити в кільця потрібного діаметра або «намалювати» кола за допомогою мішка.⠀ ⠀ Повна стабілізація зефіру через 24год. Для прошарків цей час можна скоротити.⠀
2. Бісквіт.
Яйця збити з цукром до білого.⠀
Додати масло. Збити.⠀
Борошно + розпушувач + какао. Половину ввести в яєчну масу.⠀
Кави-окріп тонкою цівкою ввести в суміш, постійно збиваючи.⠀
Ввести решту борошна.⠀
Випікати при 170 градусах до сухої шпажки.⠀
3. 3. Крем.⠀
В теплих вершках розчинити кави.⠀
З’єднати сир, вершки, пудру і на низьких обертах збити 2-3 хв.⠀
Шоколад розтопити, ввести у кінці крем.⠀
4. 4. Горіхи за бажанням – 100-150 гр. Помити, обсмажити.⠀

5. Чергуючи бісквіт, крем, зефір, горіхи зібрати торт.⠀
Тут можна пограти кількістю зефирных прошарків, коржів.⠀
Термін придатності 72 ч.⠀
Готуйте, і нехай вам буде смачно!