Пиріг з бананами карамелизованными на сметані в духовці

Як зробити смачний Пиріг з бананами карамелизованными на сметані в духовці рецепт простий. У кого є нудьгуючі банани? У мене ось вічно парочка 🍌 залишається. Але тепер я швиденько роблю з ними класний пиріг. У нас він усім сподобався. 😙

Інгредієнти

Тісто:
•яйця 1 шт
•цукор 80 г
•сіль щіпка
•рослинна олія 80 мл
•сметана 120 г
•розпушувач 1 ч. л.
•сода 1/5 ч. л.
•борошно 140 р

Начинка:
•банани 2 шт
•вершкове масло 20 г
•коричневий цукор 2 ст. л.

Пиріг з бананами карамелизованными на сметані в духовці покроковий рецепт

1. Якщо у вас НЕ індукційна плита, то готувати його ще простіше. 👌🏻 👉🏻На дно нероз’ємної форми укладаємо гурток пергаменту так, щоб він трохи заходив на стінки. Ставимо форму на плиту, кладемо на пергамент вершкове масло і розтоплюємо. Рівномірно насипаємо коричневий цукор. Кладемо банани зрізами вниз. Тримаємо на вогні хвилину, потім знімаємо форму з вогню і виливаємо зверху тісто. ⠀

2. Якщо ж індукція, то я відразу помістила шматочки масла у форму (у мене керамічна 21*14 см), поставила с духовку при 200 С на кілька хвилин, поки масло розтануло. Дістала, включила верхній гриль, посипала масло коричневим цукром, поставила форму на верхній рівень буквально на 1-2 хв, цукор тут же карамелизовался.

3. Дістала, розклала скибочки банана, залила тестом. ⠀ Для тіста: з’єднуємо яйце, цукор, сіль, рослинне масло, сметану. Збиваємо до однорідного стану. Додаємо просіяне з содою і розпушувачем борошно, замішуємо тісто. ⠀ Випікаємо при 180 градусів духовку до сухої зубочистки, близько 35 хвилин. ⠀

4. Виймаємо пиріг з духовки, чекаємо буквально 5 хв і перевертаємо його на тарілку. Подаємо пиріг теплим з кулькою морозива або повністю остужаем.

Відео рецепт 👇