Американський пиріг з горіхами пекан і цукром класичний

Пиріг з горіхами пекан – американська класика. Горіхи пекан відрізняються особливим солодкуватим смаком і характерним ароматом, але за таким же принципом можна спекти пиріг з волоськими горіхами. Американський пиріг з горіхами пекан і коричневим цукром класичний простий рецепт. Він буде нітрохи не гірше, просто інший.

Інгредієнти

На 1 пиріг діаметром 24 см

Для тіста:
250 г пшеничного борошна
130 г холодного вершкового масла
20 г цукрової пудри
50 г яйця (1 шт. категорії С1)
30 мл холодної води
2 г солі

Для начинки:
80 г вершкового масла
200 г темного коричневого цукру
180 г яйця
240 г подрібнених горіхів пекан
100 г половинок горіхів пекан
5 г ванільного цукру
3 г солі

Американський пиріг з горіхами пекан і цукром класичний покроковий рецепт

1. Для тіста змішайте в чаші міксера борошно, цукрову пудру і сіль. Додайте нарізане кубиками вершкове масло і перемішайте насадкою «лопатка» до утворення дрібної крихти. Додайте яйце і стільки води, щоб замісилася м’яке тісто. Розкачайте тісто між двома шарами плівки в диск товщиною 2,5 мм і приберіть в холодильник на час від 1 години до 3 дней.
2. Викладіть тісто у форму, не обрізаючи краю. Закрийте плівкою і приберіть в холодильник на годину. Розігрійте духовку до 200С. Закрийте тісто у формі папером для випічки, насипте вантаж (горох, квасоля або спеціальний вантаж) і випікайте 15 хвилин. Видаліть папір і випікайте ще 5-7 хвилин, до золотистого цвета.
3. Для начинки розтопіть вершкове масло, додайте цукор і ванільний цукор. Готуйте, перемішуючи, на помірному вогні, поки він не розтопиться. Яйця змішайте віночком до однорідності, додати в гаряче масло, постійно перемешивая.
4. Проваріть при постійному перемішуванні до утворення блискучою гладкою маси температурою близько 55С. Перемішайте з подрібненими горіхами. Перекладіть начинку в теплу форму, викладіть зверху половинки орехов.
5. Поверніть в духовку і зменшіть температуру до + 150С. Випікайте пиріг 45-60 хвилин, поки начинка не буде пружинити при натисканні. Остудіть у формі на решітці 30-40 хвилин, потім вийміть з форми і повністю остудіть на решетке.