Домашній сирок глазурований з ягодами

Як смачно зробити Домашній сирок глазурований з ягодами простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Сирки можна зробити з будь-ягодою, тільки регулюйте солодкість в залежності від кислоти ягоди. Я вибрала начинку манго-маракуйя. Шоколад так само можете взяти будь-який ваш улюблений, пропорції не зміняться.

Інгредієнти

СИРНА ОСНОВА:
400 гр сир будь-якої жирності, не занадто сухий
40 гр вершкове масло
60 гр цукрова пудра

ЯГІДНИЙ ШАР:
200 гр ягід або будь-якого фруктового пюре
30 гр цукру
2 гр агар-агар силою 900

ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР
300 гр шоколад
30 гр какао-масло

Домашній сирок глазурований з ягодами покроковий рецепт

1. СИРНА ОСНОВА:
Сир протерти через сито. Додати масло кімнатної температури, пудру і пробити все блендером до стану однорідності. Сир перекладаємо в кондитерський мішок і відсаджуємо на пергамент, відрізаючи «ковбаски» ножем. Прибираємо сирки в морозилку на 2 години. Решту рецепти готуємо, коли сирки підмерзнути в морозилке.

2. ЯГІДНИЙ ШАР:
Якщо у вас цільні ягоди, то подрібніть блендером в пюре. У сотейнику змішати всі інгредієнти і довести до кипіння. Варити помішуючи 1-2 хвилини. Трохи охолодити і перелити в стакан.
3. ШОКОЛАДНА ГЛАЗУР:
Розтопити шоколад і какао-масло окремо. Змішати. Перелити в стакан.

4. Далі все просто. Дістаємо з холодильника по одному сырку, щоб на них не утворювався конденсат. І після покриття ягідним шаром і шоколадом, удираем назад у холодильник.

5. Сирок насаджуємо на ніж, занурюємо в склянку з ягодами, він швидко застигає. Далі шоколад.

Відео рецепт 👇