Домашнє кольорове морозиво з натуральними барвниками

Рецепт найпростішого морозива з натуральними барвниками. У Самарі сьогодні +38, і погода шепоче при виході на вулицю, що “до інсульту залишилося 3…2….1…”😃 І я відразу згадала, що у мене є гарні фото простого морозива, але в яскравий забарвленні. Як приготувати домашнє кольорове морозиво з натуральними барвниками рецепт простий.

Ми пофарбували і шоколад, і саме морозиво нашими натуральними барвниками. Залежно від бажаної яскравості кольору витрата буде такою: для шоколаду від 4 гр на 100 білого шоколаду, для морозива – від 1 гр на 100 морозива. Пам’ятайте, що десерт ще набере колір після додавання порошку.
💙 морозиво – блакитний матчу. Дає розкішний блакитний колір у всіх молочних і вершкових продуктах. Так що можна не витрачатися на блакитну спіруліну для таких десертів. При додаванні 1 грама на 100 морозива не дасть смаку, онлі колір.
💙 глазур – блакитна спіруліна. Матчу в шоколаді виглядає сіро-блакитним, а ось спіруліна просто берлінська лазур. Ні смаку, ні аромату, суцільна блакить. Морозиво їй теж можна забарвити
💛 куркумін. Розкішний, що в шоколаді, що в морозиві. Смаку не дасть.
💗 сухий сік буряка. У шоколаді малиновий, а в морозиві бездоганно рожевий. Сам сік має солодкуватий смак, проте в морозиві ви його теж не відчуєте.

Власне, як приготувати морозиво? Мій улюблений рецепт, який дає і шикарний смак і ніжну текстуру без кристалів льоду навіть якщо у вас немає морожениці.

Інгредієнти

▪️ вершки 33% 300 р
▪️ згущене молоко 200 гр
▪️ натуральні барвники

Домашнє кольорове морозиво з натуральними барвниками покроковий рецепт

1. Беремо холодні вершки, відливаємо грам 20, в яких раводим натуральний барвник. Додаємо до основної маси вершків, збиваємо пару хвилин на середній швидкості. Додаємо згущене молоко, збиваємо пару хвилин на високій швидкості. Тут можна додати ваніль, сиропи, лікери, сублімати. Заливаємо в форми, морозим 3-4 часа.

2. Розтоплюємо шоколад, додаємо натуральний барвник, добре перемішуємо, швидко занурюємо морозиво в шоколад, викладаємо на килимок або папір, прибираємо в морозилку. Готове. Темперувати і як то скакати близько шоколаду зовсім не потрібно в цей раз.

3. Готово! Всі в захваті від вас, а ви від себя.