Гарбузове булочки на дріжджах солодкі з яблуком і родзинками

Як смачно зробити Гарбузове булочки на дріжджах солодкі з яблуком і родзинками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Гарбузове булочки 🎃 Дуже рекомендую приготувати ці неймовірно пухкі і смачні булочки.

Інгредієнти

(6 шт):

Для тіста:
✅ 60 мл молока
✅ 3 г сухих або 9 г свіжих дріжджів
✅ 60 г цукру
✅ ~ 300 г борошна
✅ 1 яйце
✅ щіпка солі
✅ 25 г вершкового масла
✅ 80 г гарбузового пюре⠀

Для начинки:
✅ 1 натерте яблуко
✅ 10 г цукру
✅ 1 ч. л. кориці
✅ 1 ч. л. лимонного соку
✅ 15 г родзинок

Гарбузове булочки на дріжджах солодкі з яблуком і родзинками покроковий рецепт

1. Для опари, до теплого молока додаємо дріжджі, 1 ст. л. цукру і ~3 ст. л. борошна із загальної кількості. Перемішуємо до густої консистенції, накриваємо харчовою плівкою і рушником і ставимо в тепле місце на 15 хвилин. Окремо поєднуємо яйце кімнатної температури, цукор, сіль, м’яке вершкове масло і гарбузове пюре кімнатної температуры.

2. Додаємо готову опару і перемішуємо. Поступово просіваємо борошно і замішуємо м’яке еластичне тісто. Кладемо в глибоку ємність змащену маслом, накриваємо плівкою і рушником і ставимо в тепле місце на 40 хвилин. Потім обходимо з 4-х сторін, перевертаємо тісто і знову прибираємо в тепле місце на 40-50 минут.

3. Після цього знову обминаємо тісто і ділимо на 6 рівних частин. Просто формуємо кульки або розкачуємо, в центр кладемо начинку, защипуємо краю і формуємо кульки. Щоб надати булочкам форму гарбуза – зав’язуємо їх ниткою, як я показую на видео.

4. Кладемо на лист з пергаментом, накриваємо плівкою і прибираємо в тепле місце на 15-20 хвилин. Змащуємо яйцем і випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці ~15 минут.

Відео рецепт 👇