Апельсиновий курд для торта

Як смачно зробити Апельсиновий курд для торта простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

⁃ 100 гр жовтки або 2 яйця С1 ~ 100 гр
⁃ 80-90 гр цукор (за смаком)
⁃ 120 гр сік апельсина
⁃ 17 гр кукурудзяний крохмаль
⁃ ванільна паста (якщо немає, то без неї)
⁃ цедра 1 апельсина
⁃ 50 гр вершкове масло 82.5%

Апельсиновий курд для торта покроковий рецепт

1. В сотейнику з товстим дном з’єднати цукор, жовтки/яйця і перемішати. Додати ваніль, крохмаль, цедру і свіжовичавлений сік апельсина. З допомогою віночка все перемішати. Далі всю цю масу проварюємо до загустіння, постійно помішуючи, це важливо, щоб не утворювалися грудки. Як тільки маса загусла, проварюємо ще близько 30-40 сек, інтенсивно працюючи віночком і знімаємо з огня.

2. Далі є 2 варіанти: 1. Процідити курд від цедри. 2. Не проціджувати. Тут на ваше смакове розсуд + якщо є грудочки, неоднорідність, то проціджуємо. В даному варіанті я не процідила. У ще гарячий курд додаємо вершкове масло і все перемішуємо до однородности.

3. Остудити до кімнатою температури. Накриваємо харчовою плівкою в контакт і відправляємо в холодильник мінімум на 4-5 годин. Він має повністю охолонути і застабилизироваться. Готово!

Відео рецепт 👇