Тірольський пиріг з ягодами в домашніх умовах

Смачно – це коли ніжна пісочна основа, сирна начинка і багато, багато ягід!!😉 Тірольський пиріг з ягодами в домашніх умовах простий рецепт в духовці. Дуже простий у приготуванні і дуууже смачний ягідний пиріг, який неодмінно прикрасить ваше літнє меню👌🏻 Основа виходить дуже ніжною, практично приховує в роті, а ніжна начинка з рікотти відтіняє смак ягід😋👌🏻 Готувала цей пиріг за рецептом юлії смолл, єдине що змінила це складові начинки, вдвічі збільшила кількість ягід і трохи кількість цукру, вийшло ідеально❤️

Інгредієнти

Для тесту (на форму 18 см):
120 гр борошна
5 гр розпушувача
100 грам вершкового масла
1 яйце
35 грам цукру
1/4 год л солі
Цедра 1-го лимона

Для начинки:
1 яйце
250 грам сиру рікотта
75 гр цукру
1 год л екстракту ванілі
5 грам крохмалю
200 грам ягід (можна лохину, чорну смородину, краще брати свіжі ягоди)
+ Жменю малини

Тірольський пиріг з ягодами в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло порізати кубиками в миску. Додати просіяне борошно, розпушувач і сіль. І пальчиками акуратно перетерти в крихту. В окремій мисці злегка збити яйце з цукром, додати до перетертої крихті і акуратно перемішати лопаткою. Додати лимонну цедру. У вас вийде досить рідке тісто». Так повинно бути, так як розкочувати його ми не будем.
2. Беремо форму. Можна взяти роз’ємне кільце або просто кільце. Дно застеляємо пергаментом. Викладаємо тісто і починаємо ложкою розмазувати дно, а потім піднімати тісто ложкою по краях вгору, формуючи бортики. Товщина повинна бути не більше 1 см, висота бортиків 3 див. Ставимо форму з тестом в холодильник.
3. Готуємо начинку. Збиваємо яйце з цукром і крохмалем віночком. Додаємо рікотту і ванільну есенцію, добре перемішуємо до однорідності. Додаємо ягоди і акуратно перемішуємо лопаткою. Дістаємо форму. Виливаємо в центр нашу начинку.

4. І ставимо в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Час випікання залежить від вашої духовки і розміру форми. Краї тіста повинні стати красивого золотисто-коричневого кольору, а начинка не колихатися в центрі, якщо форму потрясти. Дістаємо з духовки і охлаждаем.