Сирний кекс з шоколадом і цукатами

Як зробити простий сирний кекс з шоколадом і цукатами рецепт простий. Сирний кекс з шоколадом і цукатами схожий на гібрид сирного кексу по ГОСТу і сирного штоллен. Набагато смачніше на наступний день. Масло можна замінити маргарином аналогічної жирності. Якщо використовуєте звичайний сир, то його необхідно протерти через сито або подрібнити блендером. Також можна використовувати дитячі ванільні сирки. Цукати можна замінити сухофруктами або горіхами. Сухофрукти можна попередньо просочити ромом або лікером. Кекс можна зберігати при кімнатній температурі до 3 доби або в холодильнику до 7 діб, обов’язково, в закритому контейнері, що випічка не пересохла. Замість великого кексу, можна спекти порційні кекси.

Інгредієнти

В 100 г – 326 ккал
Форма 9×23 см

Борошно – 300 г
Сир 0-9% – 300 г
Вершкове масло 82% – 150 г
Яйця – 4 штуки (200 г без шкаралупи)
Цукор – 140 г
Ванільний цукор – 10 г
Шоколад – 120 р
Цукати апельсинові – 100 г
Какао-порошок – 25 р
Розпушувач – 6 р
Сода – 2 р
Сіль – 1 г

Сирний кекс з шоколадом і цукатами покроковий рецепт

1. Форму вистелити папером з антипригарним шаром. Просіяне борошно змішати з сіллю, содою, розпушувачем і какао-порошком. Сир кімнатної температури з’єднати з м’яким вершковим маслом, цукром і ванільним цукром. Подрібнити блендером в максимально однорідну массу.

2. Якщо немає блендера, то сир протерти через сито і збити міксером В два прийоми додати яйця кімнатної температури, ретельно збиваючи після кожного додавання. У два прийому додати борошняну суміш. Маса виходить густий. На завершення додати нарізаний шоколад (будь-який) і цукати з апельсинових корок.

3. Викласти масу у форму і розрівняти. Випікати в розігрітій до 160°С духовці на середньому рівні без конвекції 50-60 хвилин. Готовий кекс під пальцями має однакову консистенцію в центрі і по краям.

4. Витягти з форми і повністю остудити. Перед подачею, за бажанням, покрити шоколадом або посипати цукровою пудрой.