Шоколадне тріснуте печиво

Як смачно зробити Шоколадне “тріснуте” печиво простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

На 1 деко нам знадобиться:

– яйця 3 шт.
– цукор 130 гр.
– борошно 130 гр.
– какао-порошок без цукру 60 гр.
– олія рослинна рафінована 50 гр.
– кава розчинна 1 ч. ложка
– розпушувач 1 ч. ложка
– сіль на кінчику ножа
– цукрова пудра приблизно 1/2 склянки

Шоколадне “тріснуте” печиво покроковий рецепт

1. В миску висипаємо цукор, какао-порошок, каву і сіль. Вливаємо олію. Розбиваємо туди ж яйця і збиваємо міксером приблизно 1 хвилину (до однорідної маси) змішуємо Борошно з розпушувачем і висипаємо в миску приблизно половину.

2. Продовжуємо збивати – спочатку на мінімальній швидкості, щоб борошно не розлетілася. Додаємо борошно і знову збиваємо до однорідності. Тісто виходить як густий крем. Збираємо його зі стінок миски лопаткою, прикривають плівкою і ставимо на холод на 20 минут.

3. Тим часом готуємо лист – застеляємо його папером для випічки. У глибоку тарілку насипати цукрову пудру. Духовку включаємо на 180 градусів. Пальці змочуємо водою, відриваємо шматочок тіста і скачуємо кульку розміром трохи більше волоського ореха.

4. Обвалюємо в цукрової пудри і викладаємо на деко. Формуємо таким чином всі печиво. Ставимо деко в розігріту духовку і випікаємо 10 хвилин. Готове печиво дуже м’яке. Даємо йому трохи охолонути, після чого акуратно знімаємо. Печиво виходить ніжне і смачне 🤗