Крем лимонний курд домашній

Як зробити смачний Крем лимонний курд домашній рецепт простий для торта і десертів.

Інгредієнти

Що потрібно (на 250 мл)
• свіжовичавлений сік лимона — 100 мл (2-3 шт.)
• терта лимонна цедра — 2 ч. л. (2 шт.)
• цукор коричневий— 100 гр.
• яєчні жовтки — 3 шт.
• вершкове масло — 60 гр.

Крем лимонний курд домашній покроковий рецепт

1. Сік і цедру лимона, цукор і жовтки збиваємо до однорідності в каструлі ⠀ Ставимо на водяну баню, постійно перемішуючи доводимо до стану крему. Він повинен загуснути. Це близько 10 хвилин. ⠀ Проціджуємо через сито, щоб відокремити шматочки цедри. ⠀
2. Додаємо вершкове масло, змішати до однорідного стану. ⠀ Далі або відразу використовуємо, або переливаємо в банку і зберігаємо в холодильнику до 1 тижня. ⠀ Лимонний курд можна використовувати і як окремий десерт, намазуючи його на хліб. ⠀
3. Для начинки тарти краще використовувати ще теплий курд ⠀ Для тортів – завжди охолоджувати. ⠀ Можна використовувати для капкейків і рулетів ⠀ Замість лимона ви можете використовувати будь-які цитрусові: мандарини, апельсини, лаймы.