Торт Мурашник зі сметаною і згущеним молоком простий

Як смачно зробити Торт Мурашник зі сметаною і згущеним молоком простий простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

(д16 , ст. 12 вес1300 гр без декору)

Пісочна основа
150г сливоч. масла
2 яйця
150г молока
2 чл розпушувача
450г борошна

Крем
180г густої сметани
380г вареної згущенки

Для декору – печиво (4-5 штук) і лохина(125 гр), або більш традиційно – МАК (50-60 гр)!

Торт Мурашник зі сметаною і згущеним молоком простий покроковий рецепт

1. Пісочна основа.
Всі інгредієнти повинні бути кімнат. температури. Збити яйця зі слив. маслом. Додати борошно, розпушувач і молоко за 1 раз. Змішати до однорідності (не занадто довго) Покласти тісто в холодильник “відпочити” на 1 годину. Потім порвати тісто руками на шматочки і викласти на деко (вийшло ~ 3 листа). Кожен випікати за 25хв при Т 180°(до золотистого кольору).
2. Крем.
Спочатку збийте варене згущене молоко – якщо цього не зробити, то при об’єднанні зі сметаною, згущене молоко залишиться шматочками. Потім додайте сметану і збийте до однородности.
3. Збірка.
Всипте отримані шматочки тіста і крем у велику ємність, заважайте до тих пір, поки крем не покриє всі шматочки тіста. У форму кільце – по периметру укладіть пергаментний папір або ацетатную пленку.
4. Викладіть шматочки з кремом, не соромтеся їх утрамбовувати. Дайте торту просочитися близько 8 годин. Прикрасити маком. Подавайте з любов’ю і смачним чаєм! Якщо робите тортик на замовлення, для впевненості віддавайте його в ацетатної плівки, обв’язаний ленточкой.