дріжджовий Пиріг з сирним кремом і інжиром

Як зробити дріжджовий пиріг з сирним кремом і інжиром рецепт простий в духовці ❤️ Тісто можна взяти будь-здобне дріжджове (рецепт того, яке використовувала для пирога, напишу в коментарях, якщо цікаво) Для формування зручно використовувати охолоджене тісто, його простіше розкачати і воно краще збереже красиву форму. Ну тут справа смаку. Тесту готую відразу багато і готую булочки, пиріг і плетінку. Вироби зберігають м’якість, якщо тримати в герметичному контейнері або пакеті, після повного остигання. Важливо пам’ятати про те, що такий пиріг з кремовою начинкою треба або відразу, або зберігати в холодильнику. Формування показала на відео.

Інгредієнти

Дріжджове здобне тісто
12гр сухих дріжджів (якщо використовуєте свіжі дріжджі, то збільшуйте вагу в три рази, тобто 40 грам свіжих
пресованих)
50 р пшеничного борошна
200 мл теплого молока
250 г цукру
200 г вершкового масла
½ ч. л. солі
4 яйця
4 краплі ванільною есенції

Пиріг
тісто за рецептом вище – 350 р
сир Маскарпоне (можна взяти сирний сир) 300 г
яйце 1 шт (спочатку жовтком цього яйця треба змастити заготовку з тіста, а потім масу, що залишилася використовувати крем)
цукрова пудра ванільна 30 р
крохмаль (у мене кукурудзяний) 15 р
інжир (можна взяти персики/нектарин/ягоди)200 р
мигдальні пелюстки трохи
суміш спецій (кардамон. кориця, імбир) щіпка

дріжджовий Пиріг з сирним кремом і інжиром покроковий рецепт

1. Дріжджове здобне тісто.
Змішати в каструльці дріжджі, половину цукру, тепле молоко і 3 ст. л. борошна. Залишити в теплому місці. збити з цукром в пишну масу і поступово додати до теплої опаре.

2. Поступово вмішати муку з сіллю і по трохи влити розтоплене вершкове масло. Отримане тісто знову прибрати в тепле місце. Зверху накрити каструльку змазаним маслом пергаментом для випікання. Тісто виходить багато , можна сміливо розділити навпіл інгредієнти. Можна довірити заміс хлібопічці. Всі закинули і тісто готово.

3. Розкачати тісто в коло, діаметр 28-30см, змастити всередині жовтком, сформувати фігурний борт, змастити жовтком. зробити наколи виделкою всередині. Для крему: З’єднати віночком сир, залишки яйця, пудру, крохмаль. Викласти в центр пирога крем. Зверху покласти кружечки инжира.

4. Посипати мигдалевими пелюстками, спеціями і цукром. Випікати в середині розігрітій до 180С духовці, режим верх-низ хвилин 20, до рум’яного бортика і золотистого дна (я печу 30 хвилин, але духовки різні). Готовий пиріг можна полити медом або просто відразу есть.

Відео рецепт 👇