Лимонний пиріг тертий

Лимонний пиріг тертий простий рецепт духовці.

Інгредієнти

Тісто
Вершкове масло – 150 г
Борошно – 300 г
Яйце – 1 шт
Сметана – 1 ст. л
Ванільний цукор – 10 г
Цукор – 80 р
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – щіпка

Начинка
Лимони – 2-3 шт (не великі)
Цукор – 270-300 р
Вода – 50 мл

Лимонний пиріг тертий покроковий рецепт

1. Лимони промити, нарізати і подрібнити з додаванням води. Цукор прогріти на слабкому вогні до карамельного кольору. Додати лимонну суміш і варити до загустіння 10-15 хв. Дати начинці охолонути. Борошно з’єднати з сіллю і разрыхлителем.

2. Холодне масло і втерти на тертці. Змішати масло з нудьгою і розтерти в крихту. Яйце, цукор і сметану збити віночком. Додати яєчну суміш в крихту. Швидко замісити тісто і прибрати в холодильник на 20 минут.

3. 2/3 тіста розкачати і перекласти у форму (діаметр 22 см) Вирівняти краю і обрізати. Викласти лимонну начинку.

4. Натерти на крупній тертці, остигле тісто в холодильнику. Випікати при 180 градусах 15-20 хвилин. Приємного чаювання!

Відео рецепт 👇