Лимонний тарт з італійської меренгою

Скоро літо, соковиті ягоди і фрукти, нові десерти, збережіть цей рецепт – він стане в нагоді в розпал малинового божевілля. Як зробити смачний Лимонний тарт з італійської меренгою рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Для тесту
Вершкове масло – 200 г
Цукрова пудра – 70 г
Борошно – 300 г
Яйце – 1 шт + 1 жовток,

🔸Для крему
Цедра і сік 3 лимонів
Цукор – 150 г
Вершкове олію – 125 р
Яйця – 3 шт
Желатин – 5 г
ваніль

🔸Для меренги
Цукор – 400 г
Вода – 90 р
Білки – 200 р
ваніль

Лимонний тарт з італійської меренгою покроковий рецепт

1. Спочатку готуємо тісто: Збиваємо м’яке вершкове масло і цукрову пудру, додаємо борошно, яйце і жовток, замішуємо тісто. Випікала в формі 22 див., 20 хвилин при 180 градусах.
2. Готуємо лимонний крем: Доводимо до кипіння сік,цедру,75 гр. цукру, вершкове масло, додаємо суміш з 3 яєць і 75 грам цукру, проварюємо 2 хвилини, додаємо замочений желатин, проціджуємо, виливаємо в пісочне тісто і відправляємо в холодильник.
3. Готуємо італійську меренгу: 350 г цукру і воду доводимо до кипіння. Починаємо збивати білки і 50 г цукру. Сироп уварюють і тонкою цівкою вливаємо в взбивающийся білок, продовжуємо збиваємо до охолодження і відсаджуємо зверху на охлажленный лимонний крем, обпалюємо пальником і прикрашаємо ягодами😘