Англійська яблучний крамбл

Вам знадобиться буквально 30 хвилин, і апетитне блюдо з хрусткою скоринкою буде готове 👌
Як приготувати Англійська яблучний крамбл простий пиріг в духовці.

Інгредієнти

борошно 150 г
цукор 50 г
вершкове масло 150 г
яблука-2-4 шт
лимонний сік-10 г
Коньяк, ром – опціонально
сіль

Англійська яблучний крамбл покроковий рецепт

1. Яблука миємо, ріжемо на шматочки. На сковороді розтоплюємо шматочок (15 г) вершкове. Масло, викладаємо яблука і посипаємо половиною (25 г) цукру. Можна додати спеції : кориця, ваніль. Тушкуємо (карамелізуем) яблука хвилин 5. Якщо вводите алкоголь, то наприкінці тушения.

2. У миску кладемо холодне вершкове масло, залишки цукру, сіль і пшеничне борошно. Перетираємо пальцями до крихти. У такому вигляді пісочну крихту можна заморожувати, потім посипати пироги, булочки, рогалики і іншу выпечку.

3. Злегка промазуємо ємність або горщики (якщо робите порційно) м’яким маслом, наповнюємо яблуками. Покриваємо штрейзеля (нашої крихтою) і відправляємо в розігріту духовку.

4. Випікаємо яблучний крамбл при температурі 195-200° 15-20 хвилин, до золотистого оттенка.