Пахлава з тіста Філо з яблуками, сиром і волоським горіхом

Це шалено смачний десерт, який нікого не залишить байдужим. Десерт, який готується дуже швидко і з’їдається зі швидкістю світла. Як зробити Пахлава з тіста Філо з яблуками, сиром і волоським горіхом рецепт простий.

Інгредієнти

на круглу форму 24 див., або прямокутну 25*30 див.

– Тісто Філо ( якщо потрібно розморозити в холодильнику) – 13-15 аркушів.
Масло вершкове – 100 гр.(розтопити)
Горіхи волоські або пекан – 100-120 гр.
– Для яблучної начинки:
Яблука зелені – 4 шт.
Цукор – 80 гр.
Кориця мелена – 1 ч. л. без гірки)
– Сирна начинка:
Сир у брикеті – 250 гр.
Сир Маскарпоне – 250 гр.
Мед рідкий – 80 мл (1/3 склянки)
Змішати в мисці всі інгредієнти.
– Сироп ( за бажанням) – мед 3 ст. л. + вода(окріп) 3 ст. л. Розмішати до повного розчинення меду.

Пахлава з тіста Філо з яблуками, сиром і волоським горіхом покроковий рецепт

1. Духовку розігріти до 180 °C, форму для випічки застелити пергаментом і змазати олією. Приготувати миску з холодною водою і соком лимона. Яблука очистити, покласти у воду з лимонним соком ( щоб не потемніли), по черзі порізати кубиками. Покласти нарізані яблука, цукор і корицю в сковороду.

2. Тушкувати близько 20 хвилин, постійно помішуючи, поки яблука не карамелізуються і вся рідина не випарується. Остудити. Горіхи обсмажити на сухій сковороді, остудити і крупно нарізати. Покласти в підготовлену форму -3-4 листків Філо, добре змастити тісто розтопленим маслом, викласти зверху половину сирної суміші і розрівняти, зверху половину горіхової суміші і половину яблок.

3. Потім 3-4 листи тесту Філо, трохи притиснути тісто руками, рясно змастити вершковим маслом і повторити начинку. Накрити зверху 3-5 листами тесту, злегка притиснути, змастити олією. Розрізати тісто гострим ножем на квадрати по діагоналі, змастити ще трохи олією. Випікати близько 40-45 хв. або до золотистого кольору. Дістати і полити гарячим сиропом (не обов’язково). Сироп додасть солодощі і вологості. Всім приємного апетиту!

Відео рецепт 👇