Бісквітний Торт Пташине Молоко

Як зробити Бісквітний Торт Пташине Молоко рецепт простий. Я монтувала цей рецепт так довго, що втомилася більше, ніж коли готувала його.

Інгредієнти

ДЛЯ КОРЖІВ:
🔸Вершкове масло – 150 гр.
🔸яйця – 4 шт.
🔸борошно – 160 гр.
🔸цукор – 180 гр.
🔸какао – 2 ст. л.
🔸сіль – щіпка[left][/left]
🔸розпушувач – 10 гр.

КРЕМ:
🔸Молоко – 500 мл
🔸 Манна крупа – 3 ст. л.
🔸Сіль – щіпка
🔸Вершкове масло – 250 гр.
🔸Цукор – 150 гр.
🔸Ванільний цукор – 20 гр.
🔸Сік половинки лимона

ГЛАЗУР:
🔸Сметана – 3 ст. л.
🔸Цукор – 3 ст. л.
🔸Какао – 3 ст. л. з гіркою
🔸Вершкове масло – 15 гр.

Бісквітний Торт Пташине Молоко покроковий рецепт

1. До размягченному вершкового масла додати сіль, цукор, збивати 1 хвилину, потім продовжуючи збивати, додавати по 1 яйцю. До борошна додати розпушувач, просіяти до іншої масі, збити до однорідності. Готове тісто розділити на 2 рівні частини, в одну частину додати какао.

2. Вилити два види тіста в 2 форми (у мене діаметр 22 см) і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин, готові коржі охолодити і розрізати кожен з них на 2 коржа ( в тозі виходить 2 білих і 2 шоколадних). Для крему розігріти молоко, додати дрібку солі, всипати манну крупу, постійно помішуючи, варити 3-4 хвилини, готову кашу повністю остудить.

3. Розм’якшене вершкове масло збити з цукром і ванільним цукром, продовжуючи збивати, додавати по одній ложці мангою каші, потім додати лимонний сік, збити все до однородности.

4. Зібрати торт, промазуючи кремом корж, крім верхнього. Для глазурі змішати сметану, цукор і какао, варити на середньому вогні, помішуючи, до темного кольору. Готову глазур вилити на торт, відправити в холодильник на ніч, украсить.

Відео рецепт 👇