Рулетики печива з маковою начинкою

Любителі маку і нежнятины, зберігайте 😋 Як зробити Рулетики печива з маковою начинкою рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на тісто:
Вершкове масло 82,5% – 90 гр
Вершки 33% – 55 гр
Жовтки яєць С1 – 1 шт.
Цукор – 40 гр
Ванільний цукор – 1 ч. л.
Сіль – щіпка
Борошно – 150 – 200 гр

НАЧИНКА:
Мак – 100 гр
Вершкове масло 82,5% – 20 гр
Білок яйця С1 ~ 35 гр
Цукор – 40 гр
Чорнослив/фініки – 20 гр (за бажанням)
Ванільний цукор – 1/2 ч. л.

Рулетики з печива маковою начинкою покроковий рецепт

1. Всі продукти охолоджені. Цукор + сіль + жовток + ванільний цукор + вершки збити віночком або міксером до розчинення цукру. Натерти на тертці холодне вершкове масло в борошно і перемішати до однорідності. Краще це робити виделкою, щоб масло не тануло від тепла рук. Зробити поглиблення в цій борошняної суміші і влити солодку яєчну масу. Замішати тісто лопаткою, потім зібрати руками в кулю. Працювати швидко, що масло не тануло від тепла рук. Прибрати тісто в пакет і в холодильник.
2. НАЧИНКА: Мак заздалегідь залити окропом на 30 хвилин, зайву воду злити. Змішати мак, фініки/чорнослив, цукор, ванільний цукор і перемішати. Додати половину білка і розмішати, начинка повинна бути щільною, не переборщила з білком. Додати м’яке вершкове масло і розмішати до однородности.
3. Якщо маса рідка, злийте саму рідину і можна додати трохи крохмалю. Тісто розкачати в прямокутник товщиною до 0,5 см, перевернути нагору-низ, гладка сторона повинна бути лицьового. Розподілити начинку по тесту. 1 край залишити на 1 см без начинки і змастити його водою. Скрутити рулет. Порізати на рулетики.
4. Деко застелити пергаментом, викласти на нього рулетики, змастити яйцем або молоком, посипати цукром. Випікати в попередньо розігрітій духовці до 200°С орієнтовно 25 хвилин. Режим “верх-низ” без конвекции.