Лимонно мигдальний тарт з лохиною

Лимонно мигдальний тарт з лохиною простий рецепт. Мені здається зараз саме час спекти щось свіже з легкою кислинкою і сезонної ягодою.

Інгредієнти

Для кексу:
3 шт. Яйця (З)
Сіль щіпка
260 гр. Цукру
200 гр. Молока
100 гр. Соку лимона
90 гр. Соняшникова олія
Цедра 1 лимона
250 гр. Борошна
5 гр. Розпушувача
120 гр. Мигдальної муки
Сіль
⠀⠀
Компоті з лохини:
250 гр. Лохини (у мене заморожена)
60 гр. Цукру
20 гр. Кукурудзяного крохмалю

Для крему:
150 гр. Сирного сиру
80 гр. Вершків 33-35%
50 гр. Цукрової пудри або Цукру мелкокристаллического

Лимонно мигдальний тарт з лохиною покроковий рецепт

1. Для кексу:
Яйця збиваємо з сіллю до появи піни і поступово всипаємо цукор, продовжуючи збивати до пишної світлої маси, яка збільшиться в об’ємі в 2-3 рази. ⠀ Далі вливаємо тепле молоко, сік лимона і соняшникову олію. ⠀ Тепер збивати не потрібно! Просто перемішуємо на самій низькій швидкості і додаємо просіяне борошно, мигдалеву борошно і розпушувач. ⠀

2. вливаємо Тісто в змащену тонким шаром рослинного масла форму. Діаметр форми 26 див. ⠀ Випікаємо в розігрітій до 170 С духовці, режим верх низ, приблизно 45-60 хв. Готовність перевіряємо на суху зубочистку. ⠀ Кексу даємо охолонути у формі 5 хвилин, а потім перекладаємо на решітку і остуджуємо полностью.

3. Компоті з лохини:
В сотейнику з товстим дном змішуємо лохину, цукор і кукурудзяний крохмаль. Дуже добре объедениям, щоб крохмаль повністю розчинився і тільки після цього ставимо на середній вогонь. Варимо періодично помішуючи до загустіння. Виливаємо компоті поверх тарта і даємо повністю охолонути перш ніж нанести крем.

4. Для крему:
Охолоджені вершки і сир поєднуємо з цукровою пудрою і збиваємо до стійкої пиков.

5. Готово!