Шоколадний кекс торт з заварним кремом

Як смачно зробити Шоколадний кекс торт з заварним кремом простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Тісто:
Яйце – 5 шт.
Борошно – 300 гр.
Цукор – 300 гр.
Молоко – 250 гр.
Олію соняшникову – 150 гр.
Какао – порошок- 3 ст. л. з гіркою
Розпушувач – 1 ст. л.
Ванілін – 1 пакетик
Сіль – дрібка

Крем:
Молоко – 400 мл
Цукор ~ 70 гр.
Яйце – 1 шт.
Кукурудзяний крохмаль – 3 ст. л.
Вершкове масло ~ 60 гр.
Ванілін – 1 пакетик
Сіль – щіпка

Просочення:
Молоко – 150 мл
Згущене молоко – 1 ст. л.

Шоколадний кекс торт з заварним кремом покроковий рецепт

1. Тісто:
Збити яйця + сіль, далі поступово додавати інші інгредієнти. Отриману масу влити в форму для випічки. Випікати 40-45 хв. при 180 гр., готовність обов’язково перевіряйте шпажкой.
2. Крем:
З’єднати цукор, сіль, кукурудзяний крохмаль, ванілін і яйця. Ретельно перемішуючи додати молоко. Поставити на повільний вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. В кінці додати вершкове масло і накрити плівкою в стик. Остудить.
3. Просочення:
Готовий кекс поділити на 2 коржа. З верхнього коржа зрізати верхівку (її потрібно остудити і подрібнити у блендері). Кожен корж просочити, змастити кремом, зверху посипати крошкой.