Домашній щербет з горіхами

Готуємо Домашній щербет з горіхами рецепт простий.

Інгредієнти

180гр цукру
50мл води
30гр сиропу глюкози або інвертного сиропу
360гр згущеного молока
170гр горіхів (у мене арахіс)

Домашній щербет з горіхами покроковий рецепт

1. горіхи Підсушити на сковороді, періодично помішуючи. Невелику форму вистелити харчовою плівкою. У мене була рамка 10Х10. У сотейник всипати цукор, додати воду і сироп глюкози. Перемішати і поставити на невеликий огонь.
2. Цукор повинен повністю розчинитися. Довести суміш до кипіння. Потім додати сіль і згущене молоко, розмішати до однорідності і варити суміш на середньому вогні при постійному помішуванні до світло-коричневого кольору (хвилин 10-12).
3. Зняти сотейник з вогню, перелити суміш в суху посуд, Додати горіхи. Остудити. Іноді помішувати. Суміш сильно загусне, коли вона охолоне до кімнатної температури збити масу міксером. Вона трохи посветлеет.
4. Зібрати масу в один клубок, трохи розігріти/вимісити руками. Викласти в підготовлену форму, рівномірно розподілити, прибрати в холодильник. Залишити на 8 годин. Після дістати з холодильника, нарізати на кусочки.