Пиріг Крамбл зі сливами, журавлиною і яблуками

Підготувала фото для себе пізно-пізно ввечері у вихідні і благополучно відкладала публікацію. Рази три або чотири починала писати пост з рецептом і забувала його зберегти) Хотіла написати про те, що погано розумію як працюють алгоритми инстаграма, так як у мене густо, то пусто з охопленням. Але так як в питанні не розібралася і чітко розумію, що пропадаю – це цілком може впливати на активність) 🤍 Мені хотілося спробувати подати крамбл не зовсім звичним способом, так що велика форма і маленькі рамекины були відкинуті, крім цього хотілося використовувати новий реквізит! Як зробити Пиріг Крамбл зі сливами, журавлиною иКрамбл з вершками, журавлиною і яблуками – просто неймовірно смачно вийшло! Готувати просто) яблуками рецепт простий.

Інгредієнти

4-5 шт яблук, краще кислих
6-9 злив
50-60 г журавлини
20-25 г вершкового масла
1 ч. л кориці
2-3 ст. л цукру (регулювати солодкість варто з урахуванням ваших смаків)
100 г горіхів на ваш вибір
Для тіста:
200-250 г борошна
70-80 г вершкового масла
1 яйце
4-5 ст. л цукру
Ванілін

Пиріг Крамбл зі сливами, журавлиною і яблуками покроковий рецепт

1. Замішуємо тісто, борошно розтираємо з холодним вершковим маслом, після додаємо цукор і яйце, все добре перемішуємо. Тісто загортаємо в пакет і відправляємо в морозилку на 30-40 хвилин. Яблука чистимо, сливи моєму і видаляємо кісточку. 3-4 яблука ріжемо і обсмажуємо на вершковому маслі з корицей.
2. В приготовані додаємо яблука сливи і журавлину, а також дрібно нарізані сирі яблука. Все добре перемішуємо і розподіляємо по формі. Зверху натираємо тісто, закриваємо їм фруктову начинку, нарізаємо горіхи і розподіляємо зверху. Запікаємо крамбл 25 хвилин при температурі 180-190 градусах)
3. Тісто має злегка зазолотиться! Також можна подати крамбл з кулькою морозива) Чудовий осінній десерт як на мене, особливо люблю пісочне тісто мм, казка)