Тарт пиріг з кремом зі згущеного молока і лайма

Як зробити смачний Тарт пиріг з кремом зі згущеного молока і лайма рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

(Форма 23 см)

Для пісочної основи:
200 гр борошна
120 гр вершкового масла
70 гр цукру
25 г мигдальної муки
1 яйце
ванільний цукор, 1 ч. л.

Для начинки:
280 гр згущеного молока
3 яєчних жовтка
1 ст. л. лимонної цедри
75 мл лаймового соку
1 яєчний білок

Тарт пиріг з кремом зі згущеного молока і лайма покроковий рецепт

1. Холодне вершкове масло порізати кубиками. Всипати два види борошна (якщо мигдальної муки немає, її можна замінити на пшеничну), цукор пісок і ванільний. Руками перетерти масу в крихту. Яйце збовтати виделкою і влити в тісто, швидко перемешать і зібрати тісто руками в кулю. Прибрати тісто на півгодини в холодильник, загорнувши його в пленку.
2. Після закінчення часу вийняти тісто і розкачати його між двома листами пергаментного паперу до товщини 3-4 мм Викласти пісочну основу у форму, вистилаючи дно і борти, обрізати надлишки. Наколоти основу виделкою. Укласти зверху лист пергаментного паперу і насипати всередину горох або квасоля, щоб тісто не позурилося при випічці. Випікати при температурі 170° в розігрітій духовці 7-10 хвилин. Вийняти основу з духовки і коли вона охолоне прибрати папір з горохом.
3. Для начинки:
(Моя форма низька, близько 1 см, якщо ваша вище, раджу збільшити кількість начинки на 1/3). Змішати в мисці білки жовтки, згущене молоко, сік лайма і цедру. Збити міксером. В окремій мисці збити яєчний білок до міцної піни, акуратно домісити до лимонному крему.
4. Вилити крем у форму і прибрати в духовку випікатися при температурі 170° на 15-20 хвилин. Пиріг вийняти з духовки, остудити і прибрати в холодильник на 2-3 часа.