Груші зварені в чай зі спеціями

У продовження 🍐 теми розповім вам, як приготувати найпростіший осінній десерт і ускладнити його, якщо є час і сили.😊 На фото груші, зварені в чаї зі спеціями і 🍊 (рецепт нижче) спеціально для тих, хто не купує алкоголь. А на сайті (посилання в профілі) є відмінні рецепти груш в білому вині з шафраном і кардамоном і в глінтвейні. Вони однозначно смачніше, а пари спирту встигають випаруватися під час варіння.👌🏻

Кількість цукру в таких рецептах я варьирую на свій смак в залежності від кислотності рідини. Зазвичай автори пропонують додавати дуже багато цукру, тоді уварювання сиропу займає набагато менше часу, АЛЕ самі груші виходять занадто нудотними. Як зробити Груші зварені в чаї зі спеціями рецепт простий.

Такі груші можна
🍐 подати з сиропом від варіння,
🍐 доповнити кулькою морозива,
🍐 обернути листковим тестом і запекти (теж є на сайті),
🍐 запекти цілком всередині прямокутного кексу, вийде дуже красивий розріз 💛.

Інгредієнти

1 л міцного чаю з бергамотом
150 г цукру
1 паличка натуральної кориці, розламати на 2-3 частини,
5 коробочок кардамону, розчавити,
1 апельсин, зняти довгими смужками цедру і вичавити сік

Груші зварені в чаї зі спеціями покроковий рецепт

1. Налити чай (заварюю у великому чайнику) в сотейник з товстим дном. Додати цукор, спеції і цедру. Готувати на великому вогні до розчинення цукру. Акуратно почистити груші, залишаючи хвостики.
2. Додати їх у каструлю. Накрити в дотик колом з пергаменту. Готувати на середньому вогні, поки груші не розм’якшаться (не переваріть!). В процесі 1 раз обережно перевернути за допомогою гумової груші спатулы.
3. Дістати груші. Уварити чай зі спеціями не сильному вогні, щоб вийшов сироп. Наприкінці варіння за бажанням додати апельсиновий сік. Приємного апетиту!