Низькокалорійний ПП торт Прага з кремом із сиру

Як приготувати Низькокалорійний бенто ПП торт Прага з кремом із сиру рецепт простий 👑 В моїй авторській варіації, яка дуже схожа на оригінал. Соковитий, ніжний, мега шоколадний з нотками абрикоса і м’яти…готувати ТЕРМІНОВО!

Інгредієнти

КБЖУ на 100 гр: 160/11/8/10

Бісквіт:
▪️Яйця – 5 шт
▪️Борошно рисова ц/з – 70 гр
▪️Какао темне – 30 гр
▪️Рослинне масло – 15 гр
▪️Розпушувач – 1 ч. л
▪️Сах/зам за смаком (не рідкий)

Крем:
▪️Жовтки – 3 шт
▪️Молоко пряжене – 450 мл
▪️Крохмаль кукурудзяний – 35 гр
▪️Сир однорідний або сирний сир – 400 гр
▪️Какао – 1 ч. л з гіркою
▪️Сах/зам за смаком

Абрикосовий джем:
▪️Абрикоси – 300 гр
▪️М’ята свіжа – 1 гілочка
▪️Сах/зам за смаком
▪️або лаймовий сік Лимонний 1 ч. л

Для просочення мед/сироп без цукру
+ плитка гіркого шоколаду для глазурі зверху

Низькокалорійний ПП торт Прага з кремом із сиру покроковий рецепт

1. Для бісквіта відокремити білки від жовтків. Спочатку збити білки в сухому посуді до піків, потім збити жовтки з підсолоджувачем також до пишноти. Просіяти одну частину сухих інгредієнтів – перемішати, потім білки одна частина і так в 3 заходу. Кожен раз акуратно перемішати лопаткою зверху вниз до однорідності. ⠀
2. Кільце діаметром 16 см застелити фольгою (дно) і вилити тісто (нічим не змащувати). Запікати при 170* близько 30 хвилин, готовність перевірити шпажкою. ⠀ Для заварний основи крему змішати жовтки, сах/заступник і крохмаль, а молоко в сотейнику довести майже до кипіння. Потім повільно влити гаряче молоко до жовтків, постійно перемішуючи массу.
3. Повернути суміш на вогонь і, постійно помішуючи, варити до загустіння (близько 5 хвилин). Накрити плівкою в контакт і прибрати остиглий крем в холод на кілька годин (можна на ніч). До охолодженого крему додати сир, сах/заступник і збити міксером до однорідності. ⠀ Зібрати торт: корж-просочення-джем-крем-корж. Зробіть чорнову обмазку кремом і приберіть в холод на кілька годин. ⠀

4. Для крему на вирівнювання збити 200 г кисломолочного сиру з м’яким сиром 150 гр, чайною ложкою какао і сах/заступником. Знову в холод. Вирівняйте торт шпателем і прикрасьте, як душі завгодно. ⠀ Насправді, все простіше, ніж здається! Головне, вишуканий смак, тому готуйте із задоволенням для себе і своєї семьи.