Шоколадні капкейки з крем-чізом і шоколадною начинкою

Готуємо Шоколадні капкейки з крем-чізом і шоколадною начинкою рецепт. Ці маленькі тортики по праву завоювали серця багатьох ласунів. А мене вони ще й часто виручали. Перед раптовим приходом гостей, наприклад, або коли потрібно було віддячити хорошої людини за допомогу. Вони самодостатні і цілком можуть бути альтернативою торту. Хочу поділитися з Вами рецептом смачних шоколадних капкейків з шоколадною начинкою крем-чізом.

Інгредієнти

Для кексів:
2 яйця
110 гр. цукру
40 гр. вершкового масла
40 гр. кокосового масла
100 гр. борошна
1 ч. л. розпушувача
40 гр. вершків 33-35%
70 гр. темного шоколаду

Для начинки:
40 гр. вершків
80 гр. молочного шоколаду (можна темного)

Для крему:
100 гр. сиру маскарпоне
150 гр. вершків 33-35%
20 гр. цукрової пудри
ванільний екстракт (можна ванільний цукор)

Шоколадні капкейки з крем-чізом і шоколадною начинкою покроковий рецепт

1. Шоколад розтопити і остудити. Білки відокремити від жовтків і збити з половиною цукру до м’якого дзьоба. Вершкове масло розтопити, змішати з кокосовим, додати половину цукру, 2 жовтки і збити на високій швидкості до однорідної маси. Додати просіяне борошно з розпушувачем, перемішати на низькій скорости.

2. Влити вершки і розтоплений шоколад, знову перемішати. Розкласти тісто по формах, заповнюючи їх на 2/3 і випікати при температурі 180 градусів 20-25 хвилин, готовність перевіряти зубочисткою. Для начинки необхідно приготувати шоколадний ганаш. Для цього каллеты або подрібнений шоколад залити гарячими вершками і перемешать.

3. Для крему потрібно з’єднати сир маскарпоне, вершки, пудру і ваніль. Збити міксером до щільної і однорідної консистенції. У остуженных кексах спеціальною насадкою або чайною ложкою вирізати в центрі частина кексу глибиною 2-3 см. і заповнити її шоколадним ганашем. Крем перекласти в кондитерський мішок з фігурною насадкою і відсадити шапочки зверху на кекси. Прикрасити ягодами або сладостями.