Париж брест тістечко з шоколадним кремом

ТІСТЕЧКА «PARIS-BREST»🥐 Заварне тістечко з шоколадним ганашем на молочному шоколаді і начинкою манго-маракуйя ⠀ Шалено смачний варіант заварних кілець, а готувати зовсім не складно👌 ⠀ Також рекомендую зробити з апельсиновою начинкою, можна додати цедру апельсина в крем – буде шалено ароматний зимовий десерт. До речі, і на Новий рік розкішне частування🎄 Готуємо Париж брест тістечко з шоколадним кремом рецепт простий.

Інгредієнти

🔸Заварне тісто:
✅125 грам води
✅125 грам молока
✅100 грам вершкового масла
✅150 грам борошна
✅4-5 яєць С0
✅1 ч ложка цукру 1 ч ложка солі

🔸Крем:
✅450 грам молочного шоколаду
✅450 грам вершків 33%

🔸Начинка:
✅150 грам пюре манго
✅150 грам пюре маракуї
✅20 грам цукру і 20 грам крохмалю

Париж брест тістечко з шоколадним кремом покроковий рецепт

1. Заварне тісто: Молоко, масло, воду, цукор, сіль -кип’ятимо. Всипаємо просіяне борошно, заварюємо тісто. Воно повинно зібратися в грудку. Пару хвилин выпариваем зайву рідину. У мене індукція, тому скоринка на дні каструлі не утворилася на звичайній плиті це буде знак готовності. Остуджуємо 5 хвилин тісто, вводимо яйца.

2. Може піти як 4, так і 4,5 і 5 яєць. Вводимо поступово до легкої стрічки. Прибираємо одразу в мішок з насадкою (у мене 9 Ft), охолоджуємо від 2 годин у холодильнику. Можна ніч. Відсаджуємо, обов’язково посипаємо пудрою (так не буде розривів), мигдалевими пелюстками і випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів 20 хвилин при температурі 160 градусов.

3. Крем: Вершки нагріваємо і заливаємо ними шоколад. Пробиваємо блендером і охолоджуємо 8 годин. Збиваємо на середній швидкості до щільного матового стану. Будьте акуратно, швидко збивається, не перевзбейте.

4. Начинка: Змішуємо і уварюють до загусання. Крохмаль додаємо в холодну пюре, щоб не було комочков.

Відео рецепт 👇