Відкритий пиріг тарт з яблуками, цукром і корицею

Ні що так не радує ввечері в п’ятницю, як чашка чаю з ароматним пирогом! Як зробити смачний Відкритий пиріг тарт з яблуками, цукром і корицею рецепт простий в духовці. Поки соковиті яблучка, справжні з дерева, печемо 🤗

Інгредієнти

Для тесту:
230-250 гр борошна
150 гр холодного вершкового масла
60 гр цукрової пудри
1 яйце
2-3 ст ложки крижаної води
0.5 ч л розпушувача
Щіпка солі

Для начинки
Яблука 4-5 шт
Сік лимона
Тростинний цукор 3-4 ст л
Кориця 1 год л
Вершкове масло 30 гр

Відкритий пиріг тарт з яблуками, цукром і корицею покроковий рецепт

1. просіюємо Борошно, холодне сл. масло тремо на тертку ,додаємо сіль, сах. пудру ,розпушувач, яйце, крижану воду, змішати в крихту і замісити м’яке еластичне тісто. Розкачати товщиною 3-5 мм, викласти в підготовлену форму і прибрати в холодильник на 20-30 мин.
2. Для начинки. Яблука очистити від серцевини і шкірки, нарізати тонкими скибочками, полити соком лимона. Виймаємо нашу форму з тестом з холодильника, присипаємо 2 ст л тростинного цукру, зверху кладемо яблука, укладаємо щільно внахлест.
3. Далі залишилися цукор змішати з корицею і цією сумішшю посипаємо яблука, зверху кладемо порізане невеликими шматочками холодне вершкове масло ( 30 гр). Відправляємо в розігріту духовку на 30-40 хв до карамелезации яблук. Пиріг виходить дуже смачним, за рахунок соковитих і ароматних яблочек..