Угорський торт з шоколадним кремом і вишнями

Як зробити Угорський торт з шоколадним кремом і вишнями простий рецепт.

Інгредієнти

форми для торта діаметром 24 см:

Бісквіт:
✅5 яєць
✅1 склянку цукру.
✅цільнозерновий борошна 1 чашка (250 мл).
✅2 столові ложки какао
✅1 повну чайну ложку розпушувача.
✅2 ст. ложки масла.
✅2 ст. л. холодної води

Крем
✅400 г темного шоколаду.
✅400 г м’якого вершкового масла.
✅200 мл молока.
✅1/2 склянки цукру.

Крім того:
✅200 мл вишневого бренді (вишневий сік в безалкогольному варіанті)
✅500-600 г замороженої вишні.
✅1/2 склянки цукру.

Угорський торт з шоколадним кремом і вишнями покроковий рецепт

1. Розморожені вишні викладіть на сито, посипте 1/2 склянки цукру і варіть близько 10 хвилин на слабкому вогні. Злийте з них сік (який можна використовувати для ароматизації пирога) і висушіть на паперовому полотенце.
2. Збийте яєчні білки з цукром до жорсткості і додайте по одному жовтку, постійно перемішуючи. Додайте воду, олію, борошно, просіяне з какао, і пекарський порошок в яєчну суміш і перемішайте на самій повільній швидкості, поки інгредієнти не соединятся.
3. Вистелити дно форми для випічки папером для випічки, вилити в неї тісто, поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів і випікайте близько 25 хвилин (до висихання). Вийміть остиглий бісквіт з форми і розділіть на 3 слоя.
4. Помістіть молоко, цукор і поламаний шоколад в каструлю з товстим дном і нагрівайте на повільному вогні, поки шоколад не розтане, а суміш не стане гладкою і однорідною. Дайте суміші охолонути до кімнатної температури, час від часу енергійно помешивая.
5. Збивайте дуже м’яке вершкове масло протягом 10 хвилин до світлого і пухнастого стану, потім невеликими порціями влийте холодну шоколадну суміш. Перемішайте, поки інгредієнти не з’єднаються. Якщо суміш занадто рідка (а це станеться, якщо шоколадна суміш недостатньо охолола), поставте її в холодильник приблизно на 10-15 минут.
6. Просочіть перший шар бісквіта вишневим бренді, викладіть на нього 1/3 крему і покладіть половину вишень. Накрийте другим пластом, також просоченим вишневим бренді, і знову викладіть на нього 1/3 частина крему і залишилися фрукти. Останній шар акуратно просочіть, щоб він не розсипався, і покладіть його сверху.

7. Покрийте верх і боки торта залишилися кремом. Прикрасьте торт по своєму смаку (я використовувала шоколадні пластівці і зацукровані вишні). Торт охолодіть в холодильнику протягом ночі, але дістаньте його як мінімум за годину до подачі, щоб суміш дійшла до кімнатної температури і стала мягче.