Фруктова галета з нектаринами, яблуками і волоським горіхом

Фруктова галета з нектаринами, яблуками і волоським горіхом простий рецепт. Як же вже сильно відчуваю осінь 🤍 У нас в цьому сезоні галета – хіт)) Готую з будь-якими ягодами і фруктами, з’їдають до чаю з кулькою морозива 👌 Галета сьогодні з нектаринами, яблуками і зверху тертий на дрібній тертці волоський горіх, цукор ванільний/звичайний/кардамон Тісто на галету завжди роблю подвійну порцію і роблю відразу дві або одну, а другу частину тіста зручно зберігати в холодильнику для того, щоб приготувати свіженьку відразу як попросять ☺️ В тісто додаю або сирний сир, дивлячись що є під рукою.

Інгредієнти

✅Основа
борошно 150г
сухарна пудра 40г
сіль 1г
вершкове масло-100г
сир 9% (або сирний сир) 60г

✅Начинка
Яблука/нектарини 400-500г
Цукор трохи
Жовток для змащування
Кунжут 1стл

Фруктова галета з нектаринами, яблуками і волоським горіхом покроковий рецепт

1. Борошно з’єднати з сіллю, цукровою пудрою, розтерти в крихту з холодним маслом, додати сир (або сирний сир), швидко вимісити тісто, прибрати в пакет, в холодильник на 30 минут.
2. Розкачати тісто в коло (d=30cm) відразу на пергаменті, присипати кукурудзяним крохмалем або борошном. Від краю відступити 3-3,5 см і заповнити фруктами( яблука/груші крохмалем не посипаю).
3. Закрийте краю вгору, трохи притисніть, змастіть жовтком, посипте кунжутом (можна будь-якими горішками) і сахаром.
4. Випікати до золотистого кольору тесту, в розігрітій до 180С духовці 35 хвилин. Вийняти, трохи остудити, нарізати і насолоджуватися. Можна з ванільним морозивом або просто так.