Самий смачний морквяний пиріг в духовці

Як зробити смачний морквяний пиріг в духовці простий рецепт. Сьогодні пропоную Вам приготувати дуже простий морквяний пиріг. Подивіться, який він пухкий, розсипчастий і ніжний. Це правда дуже смачно.

Інгредієнти

Морква – 250 грам
Яйця – 2 штуки
Цукор – ½ склянки (можна трохи менше)
Мед – 1 чайна ложка (за бажанням)
олія рафінована Рослинна – 2 столових ложки
Борошно – ½ склянки
Розпушувач – 2 чайні ложки (10 грам)
Ванілін – за бажанням
Цедра лимона – за бажанням

У мене форма діаметром 18 см

Самий смачний морквяний пиріг в духовці покроковий рецепт

1. Для пирога нам знадобиться 250 грам моркви. Натремо на дрібній тертці. Для тесту в глибоку чашу розбиваємо 2 яйця. Збиваємо їх з цукром в пишну піну міксером. Потрібно трохи менше, ніж ½ склянки цукру. Потім, додаємо 1 чайну ложку меду. Ще раз все перемішати. Додаємо 2 столові ложки рослинної олії і перемішуємо. Масло повинно бути рафінованим. Просіваємо ½ склянки борошна, додаємо 2 чайні ложки розпушувача, трохи ванилина.

2. Замішуємо тісто. Воно повинне вийти консистенції густої сметани. Крім того, для аромату в тісто можна додати цедру лимона або апельсина. Останній додаємо натерту моркву, і все добре перемішуємо ложкою або лопаткою. Викладаємо тісто у змащену маслом форму. У мене – діаметром 18 див Відправляємо в розігріту духовку до 170 градусів приблизно на 40-50 хвилин. Готовність перевіряти дерев’яною шпажкой.

3. Вона повинна виходити з пирога сухий. Готового пирога даємо трохи охолонути. Потім посипаємо цукровою пудрою і прикрашаємо ягодами за бажанням. Мед і цедру в тісто можна не додавати. Але ці інгредієнти надають більш цікавий смак пирога, а мед ще дає більш насичений колір. Тепер, нарізаємо на порційні шматочки і заварюємо смачний чай. Приємного апетиту!