Пиріг Тарт з шоколадно йогуртовим кремом

Пиріг Тарт з шоколадно йогуртовим кремом простий рецепт.

Інгредієнти

Тісто:
•Вершкове масло-140 гр.
•Борошно-220 гр.
•Розпушувач -7 гр.
•Цукор-120 гр.
•Яйце-2 шт.
•Вершки 30%-100 мл
•Сіль-щіпка
•Цедра одного лимона
•Сік 1/2 лимона

Крем :
•Білий шоколад-100 гр.
•Вершки -100 мл
•Йогурт -150 гр.

Пиріг Тарт з шоколадно йогуртовим кремом покроковий рецепт

1. Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром, додати два яйця і знову збити. Додаємо борошно, розпушувач, сіль, цедру і сік лимона. Збиваємо міксером на низькій швидкості. Коли збили тісто, додаємо вершки, продовжуємо взбивать.

2. Тісто викладаємо у форму для випічки, по центру робимо «ямку», ложкою відсуваємо тісто до бортикам, як показано на відео. Відправляємо тарт в духовку на 175 С – 45 минут.

3. На крем: розтоплюємо шоколад на водяній бані, до нього додаємо вершки, все перемішуємо. Потім до йогурту додаємо розтоплений шоколад у вершках, сік 1/2 лимона збиваємо міксером (за бажанням можна додати 50 гр. цукру).
4. Коли наша основа буде готова, виймаємо з форми, чекаємо повного остигання і тільки тоді покриваємо кремом.

5. Обов’язково тарт повинен охолодитися добу в холодильнику. Ми не витримали спокусливих ароматів і розрізали тарт через 2 години після приготовления.

Відео рецепт 👇