Пиріг королів та імператорів у франції з листкового тіста з мигдалем

Як смачно зробити Пиріг королів та імператорів у франції з листкового тіста з мигдалем простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. La galette des rois (пиріг королів) – простий і смачний десерт, який їдять у Франції 6 січня і не тільки, на честь Трьох Королів. У січні, гуляючи вуличками Парижа, неможливо не помітити кількість цих солодощів, виставлених у вітринах булочниц.
Середньовічна традиція передбачає, що, з’ївши цей пиріг, у день Богоявлення (але не тільки), вибереться король. Маленька фігурка короля (керамічна фігурка або бобові або мигдальний горіх…) традиційно захована в пиріг з листкового тіста, наповненого кремом з франжіпані: людина, яка випадково знаходить цю фігурку у своєму шматочку торта, стає ” Король дня “і має честь носити корону, зазвичай продається разом з тортом.
Тому будьте обережні, щоб не вкусити занадто сильно або ще гірше, проковтнути прихований маленький предмет всередині пирога!🙈 За традицією молодший дитина сідає під стіл і вказує для кого відрізають шматочок пирога.
Коли пиріг ріжеться, саме дитина вирішує, кому давати скибочки, щоб той, хто його порізав, не міг обдурити. Часто, як за помахом чарівної палички, фігурка «випадково» зустрічається в тій порції яка призначена саме малюкові під столом… загадки життя.😁

Інгредієнти

✔️2 Листа з 240г Листкового тіста
✔️120г Мигдальна Борошно
✔️100г Вершкове масло
✔️100г Цукрова пудра
✔️2 Яйця
✔️Ванілін
✔️1-2 Жовток для покриття

Пиріг королів та імператорів у франції з листкового тіста з мигдалем покроковий рецепт

1. Для початку збийте масло з цукром . Потім поступово додайте яйця і ванілін. Збийте до однорідної і пишної консистенції. Потім додайте борошно і розмішайте силіконової лопаткою. Розкачайте тісто на робочому столу за формою 20-22см. 1 см від краю змастіть желтком.

2. В середину викладіть приготовлену начинку франжіпані. Сховайте один мигдальний горіх 👌🤗 Потім покрийте другим листом тесту. Закрийте добре краю і переверніть пирог.

3. Змастіть залишилися поверхню жовтком і проробіть не глибокі надрізи як на фото. Приберіть пиріг в холодильник на 40 хвилин. Розігрійте духовку до 200 градусов.

4. Випікайте пиріг 20 хвилин і потім знизьте температуру до 180 градусів і випікайте ще 15 хвилин. Дайте пирогу добре охолонути і подавайте на стол.