Смачний торт чак чак солодкий медовий

Як смачно зробити Смачний торт чак чак солодкий медовий простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Для тесту:
✴️ Яйця – 5 шт
✴️ Рослинне масло – 1 ст. л.
✴️ Сіль – 0,5 ч. л.
✴️ Цукор – 1,5 ч. л.
✴️ Сода – 0,5 ч. л.
✴️ Борошно – 2,5 склянки (~700 г)

Для сиропу:
⚛️ Вода – 70 мл
⚛️ Цукор – 200 г
⚛️ Мед – 400 р

Рослинна олія для смаження

Смачний торт чак чак солодкий медовий покроковий рецепт

1. Яйця розбиваємо в чашу і збиваємо до однорідності. Додаємо рослинне масло, сіль, цукор, соду і добре перемішуємо. Просіваємо борошно і замішуємо тісто. Тісто повинне вийти м’яким, злегка прилипати до рук. ⠀

2. Викладаємо тісто на присипану борошном робочу поверхню і розкочуємо пласт, товщиною приблизно 0,3-0,5 мм. Нарізаємо на смужки (як показано на відео) і з отриманих смужок нарізаємо «локшину». У казані або каструлі розігріваємо масло і викладаємо в нього нарізані шматочки. Обсмажуємо, постійно помішуючи, до золотистого цвета.

3. Для сиропу в окремій каструлі змішуємо воду і цукор і нагріваємо до розчинення цукру. Потім додаємо мед, помішуємо до закипання, і варимо сироп протягом 5-7 хвилин. (Для перевірки готовності можна крапнути трохи сиропу на плоску тарілку, якщо вона не стікає – сироп готовий)

4. У велику чашку викладаємо обсмажені заготовки і заливаємо сиропом. Добре перемішуємо і викладаємо на блюдо, формуючи гірку (щоб було легше ліпити гірку, руки періодично змочують в холодній воді). Готовий чак-чак залишаємо просочитися пару годин і подаємо до столу.

Відео рецепт 👇