Імбирні пряники без меду карамельні

Як смачно зробити Імбирні пряники без меду карамельні простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Яке воно ароматне, це не передати словами – можна тільки спробувати.

Інгредієнти

500 гр. цукру
200 гр. окропу
200 гр. вершкового масла
1 яйце
850 гр. борошна (+-50 гр.)
1 чл соди
1/2 чл солі
2 чл кориці
1-2 чл різних спецій: імбир, мускатний горіх, гвоздика мелена, кардамон, аніс

Імбирні пряники без меду карамельні покроковий рецепт

1. У каструлю насипати 500 гр. цукру, ставимо на середній вогонь і чекаємо коли цукор почне плавитися. Найголовніше нікуди не йти і не дати цукру згоріти, інакше буде гіркоту Коли цукор починає приймати карамельний колір, починаємо акуратно перемішувати, щоб весь цукру розтопився. Як тільки весь цукру розтопився, буде такий насичений янтарний колір, знімаємо каструлю з вогню і тонкою цівкою вливаємо окріп частинами, тут акуратно піде пар, швидко перемішуючи лопаткой.

2. Коли ввели весь окріп, перемішали до однорідності ставимо каструлю назад на середній вогонь, додаємо вершкове масло і перемішуємо до розчинення масла Додаємо сіль, соду і всі спеції, перемішуємо вийде пінка. Масу треба охолодити можна в холодильнику, на балконі або на столі. Після того як охолодили ще раз перемішуємо пінка буде опадати. У остигнула масу вводимо яйце, перемішуємо вінчиком, потім поступово додаємо просіяне борошно. В якийсь момент маса буде вже густа, перемішувати віночком буде незручно, перекладаємо на стіл і додаємо решту муку.

3. Замішуємо тісто руками, руки присипте борошном, тісто залишиться м’яким і трохи липким. Не забувайте його борошном, завораживайте в плівку або приберіть в пакет і в холодильник на 4-6 годин, можна до 1 місяця зберігати тісто в холодильнику. Тісто дістаємо з холодильника за годину до готування, розкачуємо, у мене товщина приблизно 5 мм, можна товстіший, на любителя. Вирізаємо формочками, якщо хочете повісити на ялинку або ще десь прикрасити, то робимо дірочки відразу, до випічки. Запікаємо при 190 гр 6-10 хв. Як дістали з духовки, здається що вони м’які – вони охолонуть і затвердіють, але залишаться м’якими внутри.

Відео рецепт 👇