Як зробити пастилу домашню без духовки

Як зробити пастилу домашню без духовки рецепт. МАРШМЕЛЛОУ версія. Знамениті і улюблені всіма пастилки. М’які, повітряні і нескінченно ванільні. Ідеально підходять для гарячих напоїв та десертів ☕ (до Речі виходити набагато дешевше покупних).

Інгредієнти

– цукор 400 гр.,
– вода 100 мл,
– інвертний сироп 160 гр.,
– ванільний екстракт/цукор 2 ч. ложки,
– сіль щіпка,
– желатин 30 гр. + вода 120 мл.

Як зробити пастилу домашню без духовки покроковий рецепт

1. Заливаємо желатин водою залишаємо набухати. Цукор, воду, сіль і інвертний сироп ставимо на вогонь і доводимо до кипіння (якщо використовуєте ванільний цукор то і його додаємо.) Варимо на пор. вогні 8-9 хв. Набряклий желатин розтоплюємо на водяній бані ( дуже важливо не перегріти, як тільки стане рідким відразу знімаємо).
2. Беремо велику ємність і починаємо збивати желатин, через пару хвилин тонкою цівкою по стінці починаємо вводити вже злегка остиглий сироп. Збивати доведеться довго, через деякий час маса почне помітно густіти, як тільки вона почне добре тримати форму можна раскладывать.
3. Викладаємо або на силіконовий килимок, або в форми попередньо вистилають пергаментом. Найкраще додатково ще і змастити маслом. Тепер залишаємо при кімнатній температурі 3-5 годин для стабилизации.
4. Акуратно виймаємо з форми і нарізаємо, готові шматочки обвалюємо в суміші цукрової пудри і кукурудзяного крохмалю щоб не слипались.